Högtalarna vibrerar av den höga volymen och det kompakta gymmet med löparbanorna i Stadium arenas friidrottsanläggning som närmaste granne är fyllt av stora kroppar.
Det är här, nästan lika mycket som på basketplanen, som Norrköping Dolphins förberett sig för att stå pall när motståndarna har en helt annan kapacitet än i SBL.
I kväll väntar det första tuffa testet i Europe cup, tyska Hakro Merlins Crailsheim. I Stadium arena. Comebacken internationellt skedde i Champions league-kvalet i Lissabon, med förlusten mot ukrainska Budivelnyk.
Resan har tagit tre år.
– Det kändes orimligt då, men vissa saker behövde börja komma på plats tidigt för att finnas i vår kultur, i vårt arbetssätt. Det hade varit konstigt och svårt att ändra från den ena säsongen till nästa. Det är ett stort steg att ta, skillnaderna är många. Djupen i lagen är större, spelarna i de europeiska cuperna har generellt sett fler år som proffs, säger Mikko Riipinen.
Det är inget snack om vilka egenskaper som varit avgörande att förbättra.
Snabbhet och styrka väger tungt.
Dolphins har värvat in både centimetrar och kilon, är både längre och tyngre än förra året.
– Före säsongen testas spelarna för att få en helhetsbild av deras kropp: snabbhet, styrka, hopphöjd, sidledslöpningar, uthållighet, det är lite mer brett. Under säsongen kollar vi fräschhet och någon form av styrka. Vi har jämfört med lag i Europa, det är data som Micke (Stenbom, fystränaren) kommit över. Alla våra spelare har utvecklat mer än en del. Det krävs mycket för att öka snabbhet och även bli tyngre, det är två motstridiga parametrar, säger Mikko Riipinen.
Fokus ligger på att stärka axlar, fotleder och höfter.
– Basketen blir mer och mer en kontaktsport, vi får bygga på oss som rugby- och hockeyspelare. Vi försöker hålla ihop det. Är det tufft inne i Stadium arena blir det tufft i gymmet också. Inte tvärtom som det är lätt att tro, poängterar Mikael Stenbom.
Det är en utveckling som krävt tålamod, hårt arbete och målmedvetenhet.
På en anslagstavla i klubbens gym står exakt varje enskild spelares program.
– Vi har tillsammans gjort ett ganska komplext excel-dokument där vi för in mycket information om hur tuffa träningarna är, hur spelarna själva rankar passen, hur många minuter de är i träning och mycket annat. Vi har utvecklat ett system de senaste åren för att mäta hur mycket vi kan träna, inte hur mycket vi har tränat. Siffrorna jag läste nyss säger mig hur mycket vi kan träna i kväll – på basketplanen, säger Mikko Riipinen till Sporten under måndagens pass.
Precisionen i arbetet är imponerande.
– Skadebenägenheten i truppen är ingen tillfällighet, den är så låg för att vi planerar och följer upp. Sjunker någon parameter i mätningarna kollar vi snabbt upp vad som kan ligga bakom. Vi försöker knyta ihop. Jag gör manuellt en uträkning på varje träning där vi kommer upp till en form av poäng som vi sedan sätter i relation till alla träningar. Den har vi använt i flera år, nu börjar vi bli duktiga på att kunna välja vad som behövs men har också möjlighet att ta bra beslut utifrån vart saker är på väg, säger Stenbom.
Mikko Riipinen:
– Vi har lagt mycket tid och resurser, via vårt medicinska team. Det handlar inte bara om att undvika skador utan också om att spelarna ska vara fräscha. Vi mäter hela tiden och där har vi haft en fördel mot våra konkurrenter i matcherna. Det mest imponerande är planeringsbiten, det är Mickes mest underskattade förmåga. Han är en oerhört noggrann person. Vi kan inte göra allt, men Micke är otroligt duktig på att hitta balansen. Han brukar förklara för mig att man bara har en slang, men många hinkar. Du kan bara fylla på en hink i taget. Vi kan inte stressa fram egenskaper som snabbhet och styrka.
"Bygga upp, transformera och använda innan de flyttar någon annanstans". Så beskriver den framgångsrike Dolphins-coachen mottot.
– Det handlar också om individuella mål för killarna. Genom det här vet spelarna när de är redo för nästa nivå, vi också. När de ska flytta ska deras verktyg vara skarpa, säger Riipinen.
MIkael Stenbom:
– Vi har ett testbatteri som visar vad spelarna tjänar mest på att utveckla. 90 procent av allt vi gör är träningar. Det är där kan vi göra största skillnaden, hjälpa till med basketdelen så att den får fram de saker vi behöver. Det vi gjort, Mikko, Kevin (Taylor Lundgren, damlagets coach) och jag själv, gör mig otroligt stolt, med tanke på våra resurser. Nu får vi se om vi är där vi hoppas.
Mikael Stenbom, spindeln i nätet för att bygga upp truppen, har funnits med sedan Adnan Chuks tid på herrsidan och Lasse Johanssons era bland damerna.
Att den 38-årige fystränaren också spelat basket på hög nivå ger en fördel.
– Hans förmåga att transformera träningen till basketplanen är stor, och värdefull. Det kan han tack vare att han i grund och botten är basketspelare, påpekar Mikko Riipinen.
– De får klart för sig varför de gör något. Jag behöver väldigt sällan motivera någon, säger Stenbom.
Kan det bli för mycket av styrke- och smidighetsträning?
– Viktiga är att ingen får bli för långsam av det här. Det finns människor som lever på gymmet ett helt liv för att bli stora utan att lyckas. Med tanke på hur mycket de här spelarna springer är jag inte orolig. Du kan inte bli för stark, säger Mikael Stenbom.
Om spelarna lägger en ofantligt mängd tid i gymmet? Inte alls. Som mest kör Dolphins-truppen 3x80 minuter per vecka under försäsongen.
– Den här veckan är vår enda gemensamma timme här i dag. Vårt koncept är byggt på effektivitet. Vi gymmar inte efter lång resdag. Det kostar mycket emotionellt och vi vill ha kvalitetspass, poängterar Mikko Riipinen.
Det råder inget tvivel om vem som stått för den största förvandlingen rent fysiskt.
– Ingen har gjort ett lika bra jobb som Hugo Bergström. Det gäller kvickhet, hopphöjd, balans och koordination. Han ser brutalt stark ut tack vare att lagt ned tiden, med en proffsig inställning. Det är han eget verk, inte mitt, säger Mikael Stenbom imponerat.
Själv tackar den 21-årige guarden sin tränare:
– Jag följer bara "Mickes" schema. Vi litar på honom till hundra procent. Styrkan har gjort att jag kan hålla emot bättre i försvar, och snabbheten att jag kan ta mig förbi motståndarna i sidled, säger Hugo Bergström.