En tung period i ligaspelet med fyra raka förluster.
Dolphins är prövat just nu, men Mikko Riipinen ser inga tecken på uppgivenhet i sitt unga lag och väljer att se längre än till en dippande formkurva och tabellplacering.
I ett led att föra spelarna närmare varandra och stärka gruppkänslan, bytte truppen basketlinnet mot kockförklädet för en kväll.
Sporten följde med in i köket på restaurang Hantverkaren under beredningen av en trerättersmiddag.
– Om jag är en bra kock? Nej, inte speciellt, säger Ladarien Griffin och skrattar.
Björn Ljung och Mikael Langvik delar ut arbetsuppgifter till spelarna som delas in i tre grupper.
Samtidigt som Griffin skalar en svartrot, tänkt att serveras tillsammans med stekt sparris på en rösti, berättar forwarden från Florida om nyfikenheten att vara en del av en ny kultur.
Det inkluderar främmande mat.
– Jag vill lära mig om svenska rätter som jag kan laga när jag åker hem. Jag är mer av en hamburger-kille, men älskar laxen som serveras här.
Lagar du mat hemma eller går du ut?
– Helst går jag ut, men om jag kan lära mig att laga mat så skulle jag göra det oftare. Jag tycker om att lära mig olika saker.
Anton Saks lyfter av en kokande kastrull medan bröderna Zekovic, Anes och Alan, följer lagkompisen med blicken.
På frågan om Griffin tycker det är skillnad på maten i USA och i Sverige kommer svaret med en gång:
– Stor skillnad. Maten är mer hälsosam här och inte så behandlad. Ni tar tid på er att laga mat. Det gillar jag.
Är du noga med vad du stoppar i dig?
– Ja. Jag försöker komma ur collegelivet när man åt på McDonalds och vara mer hälsosam. Det är viktigt att äta rätt för att orka prestera som elitidrottsman.
Är det viktigt att göra en sån här sak, utanför planen?
– Det tycker jag. Vi tävlar hela tiden. Nyttigt att ta tid att lära känna varandra utanför planen och uppleva att man kan ha roligt tillsammans. Det är en bra grupp, tycker LaDarien Griffin.
Som inte känner någon oro att det inte kommer lossna.
– Vi kan tävla mot alla lag. Det har vi visat, men vi måste klara av att göra det under en hel match. Det är dit vi måste nå och jag tycker vi närmar oss. Vi kommer göra bra saker, vi är på gång.
Mikko Riipinen som gillar den grupp han har att jobba med. Efter att Kareem Canty skickades hem och Jeril Taylor plockades in är det en kemi i laget som inspirerar, menar Dolphinscoachen.
– Vi är ett lag där många är i samma ålder och i samma fas i livet. Det gör det enklare att bygga en stark grupp. En sån här kväll, att göra något annat tillsammans, är viktigt, säger Riipinen.
Dolphinsmenyn
Förrätt: Halstrad lax på salladsbädd med en citronmajonnäs och örtemulsion.
Varmrätt: Helgrillad oxfile med en rödvinsredution. Smörstekt sparris och svartrötter på en rösti.
Dessert: Vit choklad, pannacotta med havtornssås. Chokladsmul och lakritsmaränger med färska bär.