Dolphins vill ha revansch från cupen

Lite sjukdomar stör en aning inför Dolphins bortamatch.

Mikko Riipinen får en tuff utmaning i Huskvarna.

Mikko Riipinen får en tuff utmaning i Huskvarna.

Foto: Johny Daagh

Basket2019-10-01 10:00

Norrköping Dolphins fick en perfekt start på ligan med klar hemmaseger mot Umeå i fredags.

– Vi fick ett kvitto på att vi har bra bredd i truppen. Vårt spel bygger på att vi har flera spelare som tar beslut, gör poäng och försvarar på flera positioner. Dessutom hade vi enormt bra energi. Visst, det var lite slarv här och var, men ibland blir det inte 100-procentigt, säger Dolphins coach Mikko Riipinen.

Nu väntar en tuffare motståndare i Wetterbygden i Huskvarna Sporthall på tisdagskvällen. Smålänningarna inledde inte alls ligan på samma fina sätt som "Delfinerna", utan snarare med ett rejält magplask – förlust med hela 41 poäng borta mot Luleå.

– Det resultatet var nog inte till vår fördel, jag skulle tro att de är superladdade för att komma tillbaka på hemmaplan nu. Det är ju inte länge sen vi var där och fick på näsan i Svenska Cupen. Den förlusten ger oss stor motivation och tändvätska, säger Mikko.

Han ser Wetterbygden som starkare är förra säsongen.

– På förhand är de tippade som det fjärde semifinallaget ihop med Borås, Luleå och Södertälje. Wetterbygden har gjort en satsning och vill ta ett steg till i år, säger han.

För att inte få en liknande utveckling som i cupmatchen för några veckor sen betonar Dolphinscoachen några viktiga detaljer att förbättra.

– Vi behöver klara att behålla koncentrationsnivån hela matchen och måste få till fler poäng, bättre utdelning, av de övertag vi skapar. Det är viktigt att vi visar Norrköpingspubliken lika mycket energi även när vi inte är på hemmaplan.

Gustav Moberg och Jonathan Eriksson missar matchen på grund av sjukdom. Ytterligare någon är tveksam av samma orsak, men beslut tas först under matchdagen, meddelar en i just den frågan hemlighetsfull coach.

Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!