Dolphins vaknade och vann till sist

Trögstartat men till sist kunde Dolphins bända ner Eos. "En bra dag och en bra match", sa Ida Jonsson Ojala efter 61– 57

Ida Jonsson Ojala gjorde det bra när Neramou Jeng blev skadad.

Ida Jonsson Ojala gjorde det bra när Neramou Jeng blev skadad.

Foto: Johny Daagh

Basket2019-11-30 18:37

Det var en trevande Dolphins-inledning i Stadium Arena, möjligen ursäktat av det tre veckor långa uppehållet. Eos tog både initiativet och ledningen och hemmalaget fick kämpa i uppförsbacke.

Men Dolphins kom tillbaka. Matilda Ståhl knöt näven efter sin trea fram till 29–29 och Tanesha Sutton sänkte 33–33 i samma sekund som paussignalen ljöd.

Med en tidig skada på centern Neramou Jens blev det dubbelt så tungt att hålla koll på 201 centimeter Dubravka Dacic. Men Dolphins hittade både ångan, korgen och ett sätt att vinna i andra halvlek.

Tanesha Sutton och Teniya Page visade vägen och hystade i poäng och hela laget hängde på.

Eos kom tillbaka sista minuterna men Dolphins höll ändå undan till seger med 61–57.

– Det känns jättebra. Vi börjar komma ihop mer och mer som ett lag, sa Ida Jonsson Ojala efter matchen.

Den 17-åriga Dolphinsprodukten är längst i laget med sina 187 centimeter och Ida fick hjälpa till att stångas med svårtstoppade Dacic.

– Det var en tuff uppgift. Hon är ju mycket större men det gäller att försöka pusha ut henne. Det är svårt men det gäller att ta kontakten. Jag försökte springa mycket också.

– Jag tycker det gick bra för mig själv. En bra dag och en bra match, både i försvar och anfall, summerade Ida Jonsson Ojala som landade på fyra poäng och fyra returer.

Dolphinscoachen Kevin Taylor Lundgren beskrev matchen som "upp och ner".

– Det var ner i början och i slutet. Men Eos är ett väldigt bra defensivt lag som saktar ner oss och man får jobba för varenda poäng.  De här siffrorna, vi behöver göra mer och skjuta bättre för att rycka ifrån. Stundtals fick vi upp tempot men det är för korta stunder och vi behöver hålla en jämnare nivå över 40 minuter.

Hur gick det med Jeng?

– Det kan vara en sträckning i knäet, vi får kolla det.

Hur tycker du att ni löste matchen under korgarna utan henne?

– De har en stor tjej och Leslie (Robinson) fick gå lite tungt i dag. Hon blev trött. Men Ida Ojala kom in och gjorde det jättebra. Hon fick långa minuter, stoppade i fyra poäng och kunde gjort fyra till. Stor cred till henne som är redo, sa Kevin Taylor Lundgren.

Matchfakta

Dolphins–Eos 61–57 (8–15, 25–18, 19–10, 9–14)

Dolphins: Teniya Page 20, Tanesha Sutton 17, Patricia Elias 7, Matilda Ståhl 6, Ida Ojala 4, Anna Lundquist 3, Leslie Robinson 2 och Rakel Gyberg Engdahl 2.

Bäst i Eos: Dubravka Dacic 15, Louise Noaksson 12 och Mary Goulding 10.

Returer: 44–47. 

Fouls: 16–15.

Steals: 8–7.

Turnovers: 11–15.

Teniya Page
Teniya Page
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!