Dolphins stjärnspelare till Mark

I fjol vann Shaylen Burnett Dolphins, poäng-, retur-, och assistliga. Nu är hon tillbaka i damligan hos konkurrenten Mark.

Shaylen Burnett toppade svenska basketligan i fjol men fick ingen ny klubb. I helgen landar hon konkurrenten Mark.

Shaylen Burnett toppade svenska basketligan i fjol men fick ingen ny klubb. I helgen landar hon konkurrenten Mark.

Foto: Christer Gustafson

Basket2019-10-18 14:37

Amerikanskan kommer ta mark i Sverige i helgen. Sedan återstår pappersarbetet med att få Shaylen spelklar. En förstärkning som fått Mark att jubla efter en tung ligastart.
Jada Terry skickades hem före beslutet.

– Synd för det var säkert en bra spelare basketmässigt. Men när du är professionell och den enda som får betalt i truppen tycker vi att man kan ställa krav. Vårt krav är 14 på jojo-test, och 18-19 är bra. Hon försvann vid 12. Hon hade inte tränat för att det regnade ute. Så svårt ska det väl inte vara att gå till gymmet, frågade sig Marks tränare Fredrik Almqvist.

Efter Dolphins bytte Shaylen agent, och stod utan klubb till slut. Coachen är förvånad att Dolphins inte behöll fjolårets succéspelare.

– Såg redan i då hur fantastisk hon var. Vi hade velat haft en stor spelare, men hellre en bra spelare. Vi är väl den fattigaste klubben i ligan. Vi är jätteglada. Men varför tog inte Dolphins henne, frågar sig Marks coach.

Dolphins coach Kevin Taylor Lundgren bekräftar att Shaylen var en av de spelare de hade på listan.

– Vi pratade också med henne. Men det var aktuellt men det var det basketmässiga som avgjorde. Hon är en väldigt positiv tjej utanför plan och för gruppen. Vi ville ha mer fart i spelet och det gjorde att vårt val tog en annan riktning, säger Kevin Taylor Lundgren.

Dolphins åker till Umeå redan på lördag där Sofia Pelander står på andra sidan. 

– Det är andra villkor än inför Luleå då vi hade tre matcher på en vecka. Umeå är ett långt lag. Det blir viktigt att vi kan hålla dem borta från korgen.

Karta: Kinnahallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!