Dolphins ställs mot lagets förra stjärna

Dolphins mot Alvik. Två gånger på fyra dagar. "Ett test på hur vi tacklar det så här tidigt på säsongen", säger coachen Kevin Taylor Lundgren.

Anna Lundquist är en av de spelare som haft småskavanker i veckan.

Anna Lundquist är en av de spelare som haft småskavanker i veckan.

Foto: Christer Gustafson

Basket2019-11-06 07:00

Dolphins damer har inlett säsongen starkt med fyra segrar på fem matcher. Senast vinst borta mot A3 i Umeå, ett av de favorittippade lagen den här säsongen.

Det imponerade.

– Alla matcher vi gjort har inte varit jättebra men i det stora hela har vi vunnit de matcher vi ska plus att vi "snott" en i Umeå, säger Kevin Taylor Lundgren.

Nu väntar ett Alvik som haft en blandad start på säsongen men som också tippas i toppen. Laget får också in Shanity James, som gjort två säsonger i Dolphins, till den här veckan.

– Det kommer bli jäkligt tufft. Så här i början är Luleå, A3 och Alvik bra värdemätare för oss att tävla emot. Mot Alvik kommer det bli tufft med deras storlek. De har nog fem–sex spelare som är större än vår största. Tyngd, storlek, rutin och ålder betyder mycket i den här ligan, säger Kevin Taylor Lundgren.

Dolphins har haft ett litet uppehåll sedan den starka vinsten i Umeå. Det har varit en hel del skavanker att ta hand om. Alla är spelklara nu men det har inte varit en helt optimal uppladdning.

– Vi har inte fått ut så mycket av den här träningsperioden. Kanske är det någon som måste gå lite färre minuter än vanligt, säger Taylor Lundgren om läget i truppen.

Efter onsdagens bortamatch i ligan möts lagen igen i Svenska Cupen i Stadium Arena på lördag.

– Det gör att man kan justera lite mellan matcherna men man vet ungefär vad som väntar. Det blir lite som i slutspelet. Ett test på hur vi tacklar det så här tidigt på säsongen.

Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!