Dolphins kastar sig in på tre olika cuphåll

Division 1-motstånd i cupens första omgång. En behaglig debut i tävlingssammanhang för Mikko Riipinen – eller?

Kevin Taylor Lundgren och Dolphins damer klappar i gång tävlingssäsongen.

Kevin Taylor Lundgren och Dolphins damer klappar i gång tävlingssäsongen.

Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Basket2019-09-13 17:00

– Helt ärligt vet jag inte vad Hammarby har att komma med. Vi ska komma upp i nivå, resonerar Dolphinscoachen som självklart ansvarar för en storfavorit i Farstahallen.

Anes Zekovic har problem med en axel. Beslut om han kan spela tas matchdagen. I övrigt räknar Riipinen med att kunna använda alla spelare som tidigare i veckan besegrade Nässjö hemma (94–77). 

Där glänste Kareem Canty med att bland annat dra i 29 poäng.

– Det tog tid för honom att komma in i tempot och tankesättet men nu värderar han bättre när han ska spela sitt spel och när han ska hjälpa andra, fortsätter Riipinen. 

Vinnaren i matchen mellan Hammarby–Dolphins möter Wetterbygden eller Fryshuset i nästa omgång. Även den matchen spelas på bortaplan för Dolphins del.

– Det baseras på ranking. Jag har delade känslor till cupen. Ett härligt initiativ och en chans att komma ut i Europa, men det är fler matcher att ta hänsyn till. Man vill ha matcher, det är inte det, men gärna att man får välja nivån på motståndet och matchdatum själv. Vi möter alla tävlingsmatcher med Dolphins med respekt, säger Riipinen.

Kevin Taylor Lundgren har haft sin fulla trupp i träning ett tag och gillar vad han ser. Dolphins damer ställs mot Huddinge, till vardags i division 1, i cupöppningen.

Ett Huddinge som tappat Nina Baresso som gör comeback 43 år ung i ligasammanhang. Alvik gjorde nyss klart med profilen.

– En match vi ska vinna. Jag tycker gruppen visar att de trivs tillsammans och vill spela ihop men det finns mycket kvar att göra, säger Taylor Lundgren som inte har Anna Lundquist tillgänglig. Nyförvärvet har ett så kallat löparknä. 

Dolphins utvecklingslag får verkligen bekänna färg när de ställs Alvik, en tippad kandidat att utmana Umeå och Luleå om guldet.

Det unga Dolphinslaget coachas av Johan Lind. 

Kareem Canty drog i 29 poäng senast mot Nässjö.
Kareem Canty drog i 29 poäng senast mot Nässjö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!