Då vill Riipinen ha nyförvärv på plats

Dolphins söker och arbetar för att förstärka på längden. "Jag ska inte säga att jag räknar med att ta hit någon men det finns en stor möjlighet att det blir så, säger Mikko Riipinen".

Mikko Riipinen har ögonen öppna efter en längre spelare,.

Mikko Riipinen har ögonen öppna efter en längre spelare,.

Foto: Magnus Andersson

Basket2019-12-02 16:30

Ett två veckor långt matchuppehåll är över på fredag. 

Jämtland på hemmagolv väntar för ett Dolphins som är stärkta av tre raka segrar (Umeå, Wetterbygden och Nässjö). Mikko Riipinen som har en skade- och sjukdomsfri trupp vill fylla på med en spelare innan transferfönstret stänger, sista februari. 

– Vår plan är att göra det runt nyår, säger Dolphins-coachen som vill ha in längd i laget. 

Scoutandet och sökandet har intensifierats sista tiden. 

Och med tre amerikaner i laget, LaDarien Griffin, Tyre Gathright och Jeril Taylor, är det EU-spelare som eftersöks. 

– Jag är lite mer aktiv än vad jag varit tidigare, men är inte ute efter vad som helst. Det ska vara stor en spelare som adderar något som vi inte har. Just nu har jag inget på gång men när lagen åker ur Europaspelet och luftslott i Europa får slut på pengar brukar det hända saker. Jag ska inte säga att jag räknar med att ta hit någon men det finns en stor möjlighet att det blir så, fortsätter Riipinen. 

Helst vill Dolphins-coachen undvika att ta in en spelare på provspel.

– Men man vill alltid veta vilken sorts kaliber man har att göra med. Stora spelare kostar men jag hoppas vi kan vara så pass säkra på vad vi tar in att vi kan slippa try out. 

Om det fanns en förhoppning bland Dolphins supportrar att Joakim Kjellbom skulle övertalas till en comeback kan den förhoppningen strykas. Det är helt enkelt inte aktuellt att ikonen kommer dra på sig matchlinnet igen. 

För Jämtland har det varit en smårörig säsong. Tavrion Dawson skadade sig illa i premiären och skickades hem. In kom estländska forwarden Toomas Raddik.

Nyligen signade klubben Thomas Massamba, Davon Bell tvingades bort och i stället kommer australiensiske guarden Marshall Nelson.

– Vi vill till final, säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke till Östersundsposten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!