Då hoppas Dolphins ha tränaren klar

En ny damcoach är nära. "Det kan bli klart den här veckan", meddelar David Bergström.

Foto: Christer Gustafson

BASKET2019-07-01 21:41

Mikko Riipinen tillsattes i slutet av förra veckan. Nu skruvar Dolphins upp intensiteten för att göra klart med en damcoach – och nära att komma i mål.

David Bergström, ordförande, lägger locket på vem det är som ligger närmast att få jobbet men meddelar att det inte är långt bort innan JurgitaKausaites efterträdare kan presenteras.

– Om det är ett svenskt namn? Det får du se. Efter att Adnan och Jurgita lämnade är det en mängd scouter och agenter som har hört av sig, det är inget konstigt men det gäller att sondera och ta kloka beslut, säger Bergström.

Som tror att Dolphins kan vara redo att presentera ett namn redan den här veckan.

– Ja, det är ett par detaljer som återstår och jag tror att det ska lösa sig. Det känns så. Vi har sökt någon som passar in i vad vi vill göra. Vi är inne i en slutförhandling.

Lovisa Hjern (Wetterbygden) och Sofia Pelander (Umeå) har lämnat laget och det finns just nu inga kontrakterade spelare.

– Först vill vi sätta en coach på plats, men vi pratar med spelare och det finns kontraktsförslag ute på herrsidan nu när vi fått Mikko på plats, säger David Bergström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!