Avslöjar: Här är Mikko Riipinens beslut om framtiden

Norrköping Dolphins kvalar in till Champions League och Mikko Riipinen har tagit ett framtidsbeslut. “Jag är skyldig dem att göra allt jag kan”, säger tränaren.

Mikko Riipinen under guldfirandet efter segern mot Borås i maj.

Mikko Riipinen under guldfirandet efter segern mot Borås i maj.

Foto: Magnus Andersson

Basket2024-06-19 13:18

Under onsdagsmorgonen kom beskedet. Norrköping Dolphins väljer att kvala in till Champions League även nästa säsong.

– Mycket välkommet. Det är en otroligt viktig del för Dolphins satsning, men även för svensk basket. Det tar lång tid att etablera sig i Europa, är svårt, tufft och kräver otroligt mycket. Det är ett viktigt steg för vår klubb och jag är stolt över att Dolphins vill gå i bräschen, säger tränaren Mikko Riipinen.

Klubbdirektören David Bergström har tidigare sagt att Mikko Riipinen lovat att stanna om klubben valt att satsa mot Champions League. Nu är beslutet taget. 

– Jag kommer stanna i Dolphins, avslöjar den fyrfaldige mästarcoachen för NT. 

Hur känner du inför det?

– Jättebra. Jag känner inte att jag väljer bort något annat. Jag har haft förmånen att ha väldigt mycket framgång och är tacksam för det. Men jag är också ödmjuk inför att Dolphins gav mig, och har gett mig otroligt mycket på alla sätt och vis. De har alltid stöttat mig, jag är skyldig dem att göra allt jag kan. 

undefined
2021, 2022, 2023 och 2024 ledde Mikko Riipinen sitt lag till SM-guld. Nu får han chansen att bli ensam om fem raka titlar.

I dagarna har en klubb, som Mikko Riipinen inte vill namnge, velat göra en intervju med tränaren. Men andra klubbar är inte längre aktuella, i stället ligger Mikko Riipinens fokus på truppbygget och kommande Europaspel.

– Vi har lärt oss mycket om hur vi ska förbereda oss och träna. I truppbygget behöver vi spelare som kan spela väldigt bra omgående och det är svårt att hitta om man jämför vår budget med lagen som är med, säger Mikko Riipinen. 

– Det är en enorm skillnad i pengar, men det är inte omöjligt för det. Vi behöver vara duktiga på några få grejer och spelare som är bra omgående. 

Mikko Riipinen förklarar att CJ Penha och Karl Gamble var duktiga i slutet av säsongen. Nu vill tränaren förstärka med spelare som kan leverera direkt. 

– Vi behöver någon som på ren talang, i början av säsongen, kan lösa några knepiga situationer. Samspelet är viktigt och vi behöver mycket kontinuitet.

Landslagsspelaren Felix Terins framtid är däremot oklar. När NT pratade med honom var han öppen för både utlandet och Dolphins.

Mikko Riipinen är tudelad om guardens framtid.

– Jag har tränat Felix sedan han var liten. Han är ambitiös och har mål och drömmar. Jag vill att han ska uppnå alla dem och vill ge honom tid. En del av mig vill att han ska åka och en annan del känner så klart att det skulle vara bra om han stannar.

undefined
Felix Terins framtid är osäker medan lagkaptenen Tim Schüberg har förlängt kontraktet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!