29-åringen förlänger med Dolphins: "En fantastisk klubb"

Dolphins truppbygge tar fart mer och mer. Senast i raden att förlänga kontraktet är Nathan Dawit. "För mig har det varit självklart", säger han.

Nathan Dawit snittade 9.3 poäng under förra säsongen.

Nathan Dawit snittade 9.3 poäng under förra säsongen.

Foto: Bildbyrån

Basket2024-06-26 20:33

När NT når 29-åringen befinner han sig i Umeå, där han tidigare spelat i fyra säsonger, och besöker vänner. Han berättar att valet varit enkelt och att han inte övervägt några andra alternativ:

– Det har bara varit Dolphins. För mig har det varit självklart att vara kvar här. Det är en fantastisk klubb med fantastiska människor som tar hand om oss. Men det absolut viktigaste är att vinna guld och det gör vi här, säger han. 

Nathan Dawit har kritat på ett kontrakt över de kommande två säsongerna.

– Det kändes självklart att skriva mer än ett år. Jag mår väldigt bra här, säger han. 

Hur avgörande har Europasatsningen varit för dig?

– Det är klart att det spelar in. Det har varit jättekul de här två åren som vi har spelat i Europa, men bara att få spela i Dolphins är det som lockar mest. 

Tidigare under onsdagen blev det klart att Dolphins får möta Sabah från Azerbajdzjan i första omgången av Champions League-kvalet. Nathan Dawit tror att man kan ta sig vidare. 

– Absolut. Jag tror alltid på mitt lag och skulle aldrig säga "jag tror inte att vi går vidare". Jag hoppas på det och tror att vi har en chans. Målet är självklart att ta sig ännu längre än förra året.

Precis som coachen Mikko Riipinen var inne på ställs även han gärna mot Benfica igen, vilket först kan ske i den tredje och avgörande kvalomgången.

– Det hade varit jättekul att få chansen till revansch, men först måste vi ta oss dit.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!