Lasse en intern lösning?

Ibland kan lösningen finnas närmare än man först tror. Dolphins nye herrcoach kan hämtas från damlaget.

Inför första finalen, Dolphins
Lasse Johansson
Lars Johansson

Inför första finalen, Dolphins Lasse Johansson Lars Johansson

Foto: Leif Hallberg

Basket, Norrköping2014-06-17 02:00

– Vi har pratat lite grann och nämnt den lösningen om det skulle uppstå en vakans, men vi har inte kommit längre än så, säger Lasse Johansson.

Paul Burke tvekar till att fortsätta coacha herrlaget. Därför har klubben börjat leta andra lösningar.

I onsdags kväll hade sportchefen Jesper Sundberg ett första samtal med en kandidat till uppdraget och vad NT-sporten erfar var denne alltså Lasse Johansson.

– Jag har lagt alla planer om framtiden på is tills vi är klara med EM-kvalet. Då kan vi gå vidare, säger Lasse Johansson, förbundskapten för damlandslaget.

Sverige möter Ryssland i Södertälje på onsdag och söndagen efteråt väntar Holland borta. Därefter kan han fortsätta prata coachframtid med Dolphins.

Lasse Johansson har tre framgångsrika säsonger bakom sig med Dolphins damer. Ett SM-guld och ett silver samt avancemang i EuroCup. Han har nyligen tackat nej till att fortsätta coacha laget.

Under tre säsonger var Lasse assisterande coach till Jonte Karlsson (landslagschefen) i 08 Stockholm och han har många års erfarenhet som spelare i herrligan.

Skulle du kunna överföra damkonceptet rakt av på herrlaget?

– Ja, det tror jag definitivt. Tjejer och killar spelar på olika sätt, men själva träningsupplägget skulle fungera lika bra där.

Känns tanken spännande att coacha herrlaget?

– Jag ser allt i projektform och jag drivs av utmaningar. Det beror på vilken satsning som gäller, jag ser ingen skillnad om det är damer eller herrar.

I och med att knäopererade hustrun ”Bettan” Egnell bestämt sig för att rehabilitera sig i Dolphins, är familjesituationen knuten till Norrköping.

– Ja. Jag kan också titta på den civila karriären och kan även tänka mig att vara pappaledig. Vi ska diskutera framtiden i familjen.

Kan det funka att kombinera herrcoachningen med att vara damkapten?

– Jo, den kombinationen går bra. Då är man varm i kläderna med coachningen. Det kan vara svårare att kombinera ett civilt arbete med att vara förbundskapten.

Finns det några andra alternativ nu?

– Inget konkret alls. Klubbarna vill inte vänta och därmed minskar möjligheterna, men jag stänger inga dörrar, inga alls.

Först vill han säkra en plats för Sverige i damernas EM 2015 i Ungern.

Sedan är det dags att fundera över framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!