Spolat för årets bandypremiär

I fjol var bandypremiären senare än någonsin. I år är prognosen bättre. "Vi kan till och med spela träningsmatch hemma före premiären".

25 gånger har vattenkärran kastat ut tio kubikmeter,  vatten, dygnet runt som ligger till grund för Borgias premiär.

25 gånger har vattenkärran kastat ut tio kubikmeter, vatten, dygnet runt som ligger till grund för Borgias premiär.

Foto: Ulf Stråhle

Bandy2019-10-31 12:58

Jan-Åke "Gävle" Strömgren kan glädja sig åt ett Borgia som får kliva ut på is redan på torsdagen på Himmelstalunds bandybana.

– Vi har för säkerhets skull lagt kvar träningen till klockan 21 då vi har tid i Stallet ifall det inte skulle bli så. Men förhoppningsvis kan vi träna utomhus. Jag såg att de hade lagt linjerna i veckan så jag har förstått att det varit på gång, säger Borgis lagledare.

Pema, som driftar anläggningen på Himmelstalund, har kört ut 25 vagnar med 10 000 liter vatten under ett par dygn efter de senaste nätternas kyla. Det krävs att utnyttja de kalla timmarna på nätterna för att få tjocklek på isen som kan hålla och vara vädertålig, tillsammans med kylanläggningen.

Det har gått bra i år.

Nu ska bara isen jämnas till med ismaskin.

I fjol var hösten rekordvarm vilket gjorde att Borgia tvingades spela premiären borta i Katrineholm. Nu kan Borgia till och med spela en träningsmatch hemma före premiären hemma mot Jönköping 8 november.

– Vi har spelat åtta matcher i inomhushallar. Så vi är väl förberedda i år. Sedan får vi se hur pass bra vi kan bli. Det är en ganska svår serie att spela i men det ska bli roligt, säger Jan-Åke Strömgren inför division 1-starten.

Klubben är inne i en generationsväxling.

– Vi har fortsatt på den vägen och våra ungdomar är ett år äldre och mer slagkraftiga. Det är den väg vi valt och det är väl klokt. Någon har slutat men vi har fått in nya namn som Tobias Andersson från Katrineholm berättar "Gävle".

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!