Efter 1-1-matchen mot Torn i lördags meddelade tränarduon Daniel Hallingström och Pontus Hydén att de med omedelbar verkan lämnar tränarjobbet i ÅFF, som fått en blytung start på säsongen och ligger sist i tabellen. Nu är det klart med ersättare. Doldisen Håkan Juhlin tar över och kommer att leda laget tillsammans med andretränaren Rickard Johansson.

– Han har en bred erfarenhet både från A-lag och ungdomsverksamhet. Det gick så pass snabbt och vi är glada att vi fick tag i honom, säger ÅFF:s ordförande Ingvar Gustavsson och fortsätter:

– Vi har hört efter om honom och han har fått goda ord. Vi vill ha någon som är stabil och ger klara direktiv till spelarna.

Juhlin har under nästan hela sin tränarkarriär varit verksam i olika roller i allsvenska Örebro SK, där han inte minst jobbat med Örebro ungdom och talangutveckling under flera år. Han har också varit assisterande tränare i A-laget.

Hallingström och Hydén meddelade i ett relativt tidigt klubbledningen om sina planer, vilket gjort att arbetet efter ersättare inleddes redan före helgens match. För Håkan Juhlin blir nu första matchen som ÅFF-tränare mot Oddevold på söndag.

– Han är med på träningen i dag och kommer köra igång redan till helgens match, säger Gustavsson.

Han är lite äldre, är det något ni ser som positivt?

– Ja, det är ingen nackdel. Då har han en gedigen bakgrund. Vi har ett väldigt ungt lag så det tror jag är riktigt bra, säger Gustavsson.