Vibbarna påminde om fjolårets säsong

Vita Hästen körde fast. Hur säkra kan vi vara på att det lossnar i tid?

Vita Hästen körde fast - och det finns oroväckande tendense, tycker David Iwung.

Vita Hästen körde fast - och det finns oroväckande tendense, tycker David Iwung.

Foto: Magnus Andersson

Sport2019-10-23 22:08

Bara omgång tolv, men tydliga spår av tidig måste-match och uppenbara stänk av prestationsångest. 

Vita Hästen och Västerås har sökt mer än vad de hittat en ung allsvensk säsong och behövde inte ytterligare frågor eller funderingar var de står eller är på väg. 

Glad anfallshockey och målchanser? 

Njae. 

Riskminimering, ligga rätt, vara samlad och inte bjuda på något. 

Sätter du de delarna och sätter en eller två puckar kan det räcka, men Jesper Myllenberg, 19 bast, var bättre och smartare än alla Vita Hästens avslut. 

1–0 är inget chockresultat sett till matchbilden, men ett tärande resultat och en svidande förlust för Hästen som har lite för svårt att vinna hockeymatcher och ta treor för att övertyga att de inte är på väg att hamna i ett nytt fjolår med allt vad det innebär. 

Tveklöst sitter den här upplagan under Tony Zabel och Niklas Czarnecki ihop på ett bättre sätt, men det faller platt som argument i sammanhanget om vi kollar i tabellen som visar en tiondeplats. 

Och att vinsterna plockats mot Södertälje (jumbo), AIK (nästjumbo), Västervik (trea från slutet) och nykomlingen Kristianstad är självklart ingen tillfällighet. 

Vi ska inte förbise att Hästen körde över topplaget Karlskoga hemma, men just nu känns inte Hästen tillräckligt bra för att kunna tävla mot de bästa mer än på en sporadisk kväll och även om det inte är anmärkningsvärt i sig, så var det en frustration på isen och läktaren i går som inte funnits där tidigare.

Även om det blivit ett par snytingar så har det känts som "det vänder-drivet" övervunnit det negativa som förlusterna medför. 

Mot Västerås var det en annan vibb som stärktes på isen och på läktaren i takt med att inte målet kom och tiden stack iväg. En oroskänsla av ett plågsamt fjolår i repris. 

Under matchen avslöjade Correns Per Bergsten att Hästen lånar in Adam Ginning  från LHC. Den SHL- och juniorlandslagsmeriterande backen har inte hunnit presenteras än men "välkomnades" med ett skynke på hemmaläktaren som ljöd: "110 % Anti LHC". 

Jonathan Ericssons NHL-karriär är av allt döma över. Detroits tålamod med alla skador nådde en gräns. Låt oss lyfta fram det imponerande i vad Hästen-produkten gjorde under sin fina karriär, tolv raka NHL-säsonger och 738 matcher i Nordamerika, i stället för att fokusera på den sista tunga tiden. Jonathan Ericsson är en av de allra största i Norrköpingsidrotten. Hästen bör självklart slå en signal och stämma av läget, vad 35-åringen ser framför sig nu. Även om han saknar driv för att spela och även om kroppen säger i från så finns det ovärderlig kunskap och respekt att utnyttja. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!