Oroväckande beskedet om Christoffer Nyman

Christoffer Nyman är förhoppningsvis helt frisk om några veckor. Det säger IFK-tränaren Rikard Norling. Sannolikheten att Nyman inte spelar mer under vårsäsongen är därmed stor.

Christoffer Nyman har inte fått någon enkel inledning på 2021.

Christoffer Nyman har inte fått någon enkel inledning på 2021.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-05-02 11:15

IFK Norrköping ska försöka ta en andra raka seger i allsvenskan efter vinsten om Halmstad senast. Under söndagen ställs Kamraterna mot Örebro på bortaplan.

Att Christoffer Nyman inte skulle finnas med i någon matchtrupp har varit klart under veckan. Nyman har den senaste tiden varit på ett antal undersökningar för sitt sargade knä.

 Till IFK:s hemsida säger Rikard Norling så här angående fjolårets allsvenska skyttekung:

– I dialog med Peter Cratz (medicinskt ansvarig lagläkare) har vi fattat beslutet att Totte inte kommer att vara i full träning tills vidare. Det är området kring knät som behöver rehabiliteras. Förhoppningsvis är det en fråga om några veckor.

Det låter onekligen som att Nyman löper stor risk att missa resten av matcherna (fem stycken) innan EM-uppehållet som tar vid 25 maj.

Ari Skúlason har det varit ett frågetecken för och när truppen offentliggjordes på IFK:s hemsida så fanns inte islänningen med i matchtruppen. Sedan tidigare är Egzon Binaku indisponibel.

Positivt för "Peking" är emellertid att Linus Wahlqvist är fit for fight efter sin sjukdom som hindrade honom från spel mot Halmstad.

IFK-truppen: Oscar Jansson, Julius Lindgren, Henrik Castegren, Marco Lund, Linus Wahlqvist, Alexander Fransson, Ísak Bergmann Jóhannesson, Samuel Adegbenro, Jonathan Levi, Christopher Telo, Abdulraraq Ishaq, Carl Björk, Viktor Agardius, Theo Rask, Kevin Álvarez, Manasse Kusu, Maic Sema, Sead Haksabanovic.

Karta: Platinumcars Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!