Kolla när IFK sliter under stentuffa passet

Semester? Glöm det. "Jag skulle säga att det är det hårdaste vi kört utan att det är för hårt", pustar Henrik Castegren ut.

Lucas Lima (närmast) och Henrik Castegren under observation av Marcus Falk Olander.

Lucas Lima (närmast) och Henrik Castegren under observation av Marcus Falk Olander.

Foto: Christer Gustafson

Sport2019-12-04 19:30

Onsdagsförmiddag i Teknikhallen. 

Marcus Falk Olander håller i ett svettigt fyspass och pushar på spelarna tillsammans med ledarkollegan Stefan Thordarson.

Henrik Castegren, Christopher Telo, Manasse Kusu, Lucas Lima, Ishaq Abdularazaq, Kristoffer Khazeni och fysioterapeuten Marcus Linnér vet alla att de lever under träningen där det inte är några bollar inblandade.

Det kommer senare.

Här, i början av december, är det sprutande mjölksyra och att lägga en grund som är syftet. Eller som Marcus Falk Olander kallar det: "fokus på robust träning och tålighet". 

– Allt i allo-träning. Vi är på gymmet, här på planen och på löpbanden. Det sitter ihop så du får en trovärdighet i träningen. Du gör det extra hårt för att du vet att det ger. "Falken" är otroligt bra på det han gör. Det känns bra att göra det. Vi som är här kör efter hans grejor, sedan har vi fått ett enskilt program, säger Henrik Castegren.

Är bollen med någonting?

– Inte så mycket nu. Det blir mer runt jul när vi trampar upp inför säsongen, man känner nu att tajmingen inte är där när vi körde nickar. Det är tur att vi inte kör med boll nu, säger backen med ett leende.

Det finns inget som heter "mellan säsongerna" längre. Något man får erfara som elitspelare men Castegren har inga problem att hitta motivation till den tunga träningen. 

– Nej, jag vet att det ger så mycket. Jag känner redan från 25 november, när vi började, att man börjar hämta igen och få självförtroende i sin egen kapacitet. Man vet att det hjälper så mycket att komma förberedd i januari. Att inte behöva åka på småkänningar och skador. Det är ofta det som är problemet när man kör igång tufft i januari, fortsätter Castegren. 

Har du tagit något ledigt?

– Ja, när vi hade semester. Sedan åker jag på fredag och är borta en vecka och tar det lugnt. Det är en extra dimension att komma iväg och bara försöka släppa allt. Även om man inte känner att man behöver det så blir det skönt. 

Kör ni extra hårt nu?

– Svårt att känna hur man kände sig förra vintern, men jag skulle säga att det är det hårdaste vi kört utan att det är för hårt. Det finns alltid en tanke på att vi kör det här och så försöker vi vila på helgerna, eller vi säger till när vi är trötta så att det blir lagom. Även Falken har varit med om att vi kört för mycket och att han vet av egna erfarenheter gör att det blir ännu mer trovärdigt, säger Henrik Castegren.

Kristoffer Khazeni och Christopher Telo sliter på tillsammans med  fysioterapeuten Marcus Linnér.
Kristoffer Khazeni och Christopher Telo sliter på tillsammans med fysioterapeuten Marcus Linnér.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!