Klart: Vi sänder Sleipners heta kvalmatch på onsdag

Det lurar en högintressant kvalmatch till Svenska cupen runt hörnet. Sleipner tar emot Degerfors på onsdag kväll och vi finns på plats och sänder matchen.

Sleipner hoppas kunna skrälla på onsdag när laget möter Degerfors i cupkvalet. Matchen sänds på våra sajter.

Sleipner hoppas kunna skrälla på onsdag när laget möter Degerfors i cupkvalet. Matchen sänds på våra sajter.

Foto: Montage/Fotojet

Sport2021-08-16 15:00

Under sensommaren kvalas det traditionsenligt till kommande vinters gruppspel i Svenska cupen. Då drömmer lagen från de lägre divisionerna om att chocka storfräsarna i Superettan och Allsvenskan.

På onsdag utspelar sig exakt en sådan duell på Platinumcars arena när Sleipner tar emot Degerfors – en match som vi alltså sänder på våra sajter. 

– En fantastisk match för oss att få chansen att sända. Vi hoppas på en riktig klassiker där jag personligen tror att Sleipner på allvar kan störa Degerfors, säger Andreas Åberg som är projektledare för den livesända sporten på NT. 

Sleipner har gått som tåget i division 3 den här säsongen och toppar serien med god marginal ner till tabelltvåan Nässjö. Laget har gjort 24 mål, bara släppt in fyra och är obesegrade efter sju omgångar. Det första poängtappet kom i helgen mot Eneby. 

– Vi ser ett helt annat Sleipner i år än tidigare. Det är en trupp som är alldeles för bra för sin division och det har man tydligt visat under inledning av serien. Det är svårt att veta vad Degerfors kommer med för lag – men om Sleipner har en riktigt bra dag kan det finnas en skrällchans, säger Josef Massi, tidigare tränare i Sleipner och återkommande expertkommentator i våra sändningar. 

Noterbart är att Degerfors haft en tung period bakom sig. Även om man vann i helgen hade man dessförinnan fem raka förluster och har framförallt haft problem med försvarsspelet. Laget ligger just nu tia i allsvenskan. 

IK Sleipner-Degerfors IF

Matchstart: Onsdag 18 augusti klockan 18:30
Sändningsstart: 18:20
Om matchen: Kvalet spelas i enkelmöte och vinnaren är kvalificerad till nästa års gruppspel i Svenska cupen. 

* För att kunna se sändningen måste man ha en prenumeration. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!