Fransson om Thern: "Starkt av honom"

Alexander Fransson har märkt av att Simon Thern mått dåligt. "Jag har inte känt igen honom på rösten", säger IFK-kaptenen till Sportbladet.

Sport 7 oktober 2019 21:19

För Sporten valde IFK Norrköpings mittfältsprofil att berätta om den ångest han kämpat emot och som hållit honom från fotbollsplanen i höst.

– Jag kunde inte ens vara bland människor, sa Simon Thern i fredagens uppmärksammade intervju.

Ett virus utlöste den ångest som 27-åringen lider av. Therns beslut att berätta om vad han just nu genomlider fick stor uppmärksamhet och på sociala medier svämmade det över av positiv feedback. 

Nu talar även Alexander Fransson om sin lagkamrat – och hyllar personen Simon Thern. 

IFK:s lagkapten som kallades in till landslaget inför EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien säger till Sportbladet

– Det är starkt av honom att han känner att han kan gå ut och prata om det. Det tror jag inte alla gör eller vågar göra. Han är en stark person och jag tycker att det är väldigt bra att han klarar av att prata om det. Det är ett problem i samhället också och inte bara i fotbollen. Det är många som har det tufft, nu var det Simon. 

Internt har IFK-truppen informerats om Therns status.

– Det är klart att vi har fått veta hur han har mått hela tiden. Jag har ringt och pratat med honom och kollat läget och inte känt igen honom på rösten heller när man talat med honom. Det har inte varit samma energiknippe som han brukar vara. Jag hoppas att han hittar tillbaka, fortsätter Fransson. 

– Det är svårt att gå in i en annan människas kropp och känna de känslorna som han känner just nu. Det är svårt för honom också att förklara hur han mår och svårt för oss att förstå. Det är bara han som vet, men man kan finnas där som ett stöd.

Om någon annan i IFK skulle känna behov av stöd och hjälp så vet spelarna att det finns att få.

– Vi har ju Daniel Ekvall (idrottspsykologisk rådgivare i landslaget och IFK Norrköping) som jobbar med oss. Sen har vi andra personer som vi kan kontakta också om vi behöver hjälp så stöd finns, säger Alexander Fransson till Sportbladet. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa