Alan hem till sin barndoms plats

Hem till Trängens IP. Det blir nostalgiska vibbar för Linköping Citys manager Melke Alan på lördagen. Bortamatch mot moderklubben BK Forward.

1 september 2018 10:00

– Kul att komma tillbaka till den plats där man sprungit och slitit så mycket. Men det är inga konstigheter, jag har mött Forward förut. Jag hade min första division 1-match som tränare där, med Arameisk-Syrianska, säger Melke Alan.

Melke Alan var bara 17 år gammal när han som spelare debuterade i gamla ettan med Forward. Det var på Gamla Ullevi mot Gais. Det blev sex-sju säsonger i Forwards A-lag innan han i slutet av 1990-talet började satsa på en tränarkarriär. Allt startade i Örebro Syrianska som Melke var med och tog från lägsta serien till trean.

Melke Alan är nu inne på tredje säsongen med Linköping City. Ett lag som är inne i en tung period med förlusterna mot Akropolis och Arameisk-Syrianska efter uppehållet.

Slarv gav noll poäng i stället för tre senast, en målvaktstabbe i slutet gav bortalaget segern, 2–1, på Linköping arena.

– Nu gäller det att få ordning på saker och ting. Vi var inte tillräckligt intresserade av att straffa motståndaren. Vi jobbade hårt, men var för okoncentrerade sista tredjedelen. Vi skapade elva chanser utöver vårt mål, och då är det för dåligt att inte göra fler mål, säger Melke Alan.

Jämfört med förlusten mot Arameisk-Syrianska har City inga planerade ändringar, förutom backen Henrik Larsvik som flyttar för studier utomlands.

En spelare kommer till, det är proffsaktuelle Pontus Rödin som går direkt in i matchtruppen efter sin testvecka hos portugisiska högstaligalaget Vitoria Setubal.

– Han har haft det bra, tre bra träningar med högre tempo, säger Melke Alan.

Kommer det att bli något mer i Portugal för Rödin?

– Det vet vi inget om än. Jag ska prata med agenten framöver och höra efter att Pontus kommit hem, säger Citys manager.

Linköping City är sexa i tabellen med 28 poäng, nio poäng från kvalspel uppåt. Forward är åtta med 26 poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa