ÅFF-mittfältaren missar ny match

Nyförvärvet Zev Taublieb var på väg tillbaka, men drabbades av ett bakslag och är fortsatt borta från spel i Åtvidabergs FF.

12 april 2019 18:00

– Han testade att träna i början av veckan, men blev sämre och fick i stället ta ett steg tillbaka. Det är något problem med magmuskeln, men svårt att hitta exakt vad det är. Jag hoppas att han ska vara med snart igen, säger Rickard Johansson, tränaren.

Närmast väntar hemmapremiär mot nykomlingen Assyriska Turabdin och då saknas Taublieb, som inför säsongen värvades från Varberg. Mot Eskilsminne (1–1) häromsistens spelade i stället Jesper Beurling och Oskar Stejdahl på centrala mittfältet och gjorde det bra.

– Det känns som vi har det bra ställt där även utan Zev. Men klart att han behövs. Det är en viktig pådrivare för oss, säger Johansson.

En poäng i första matchen var en framgång med tanke på motstånd med tippat topplag på bortaplan, men kändes ändå som en viss besvikelse när chansen fanns till tre och ovannämnde Stejdahl missade straff i slutet.

– En bra start, men inget som vi kan tänka på längre. Det kommer att bli en helt annan match nu, säger ÅFF-tränaren, som räknar med att Assyriska Turabdin kommer att ha ett relativt stort bollinnehav på Kopparvallen.

– Det kan de få ha. Så länge de har bollen på ofarliga ytor är det helt okej.

Dardan Mustafa fick en smäll på foten senast, men har tränat för fullt under senaste dagarna och finns tillgänglig. Dessutom tillkommer Daniel Rambin i truppen.

Lördagsmatchen är en så kallad "enkronasmatch" och ÅFF hoppas på storpublik.

Rickard Johansson säger:

– Det kom 2 500 till motsvarande match i fjol, men det känns som för mycket att hoppas på det igen. Men kanske runt 1 500 om vi har vädret med oss?

Precis som i fjol direktsänder vi Åtvidabergs FF:s alla seriematcher på corren.se och klackspark.com. Det är gratis för prenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten