STUDIO PEKING: "Mot Gais borde det hända något i startelvan"

Åtta insläppta mål på två matcher. Utspelade på Strandvallen. "Mot Gais behöver det hända någonting i startelvan", säger Christer Gustafson i senaste avsnittet av Studio Peking.

Daniel Eid, Arnor Traustason och Max Watson under förlustmatchen mot Mjällby.

Daniel Eid, Arnor Traustason och Max Watson under förlustmatchen mot Mjällby.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Fotboll2024-04-11 16:31

Christoffer Nyman och Arnór Traustason återvände till startelvan på bekostnad av Laorent Shabani och Dino Salihovic. I övrigt ställde Andreas Alm upp med samma lag som i premiärförlusten mot Malmö FF.

Det fungerade inte.

– Strandvallen är inget man åker till och hämtar tre poäng. Men det här var fem resor värre. Det fanns ingenting. Det var en mörk eftermiddag utanför Sölvesborg för IFK Norrköping, konstaterar NT-sportens Christer Gustafson i Studio Peking.

– Jag kan förstå tanken att man vill ge samma lag chansen en gång till. Man byter kanske inte lag var och varannan match för att någon varit sådär. Man måste tro på det lag man tar ut. Det kan jag köpa. Däremot när det blev så svagt även den här matchen, nu borde man göra några korrigeringar. Det är en så jämn trupp. Det blir konstiga signaler om inte några andra får chansen.

Nu väntar nykomlingen Gais för IFK, i en match där pressen ökat på hemmalaget.

– Som det här har utvecklats sig betyder matchen mer än tre poäng. För IFK måste visa någonting. Att det var en engångsföreteelse. Att det vi såg tendenser av mot Malmö är det som finns och som man har i sig, säger Christer Gustafson.

Dessutom i senaste avsnittet av Studio Peking:

✔ Fokus på damerna inför lördagens allsvenska premiär.

✔ Lagdelen som måste fungera för IFK.

✔ Lång intervju med nyförvärvet Maja Regnås Valcic.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren nedan eller där poddar finns.