Studio Peking: "IFK chansar med mittbackspositionen"

Derbyt, intervju med Viktoria Veber, deadline day och herrarnas match mot Mjällby. Här är ett fullspäckat avsnitt av Studio Peking.

Vesna Milivojevic hyllas i det senaste avsnittet av Studio Peking.

Vesna Milivojevic hyllas i det senaste avsnittet av Studio Peking.

Foto: Bildbyrån/Montage: NT

Fotboll2024-08-28 15:30

Studio Peking är tillbaka. Denna vecka tar vi ner derbyt i Linköping som slutade oavgjort. Var resultatet rättvist och vilka spelare stack ut? Viktoria Veber gjorde comeback mot Linköping efter en längre periods skadefrånvaro. I avsnittet bjuder vi på en intervju med henne. 

– Det finns en hög högstanivå där. Hon har ungdomslandslagsmeriter och det finns en utvecklingspotential där som jag tror kan vara ganska hög om hon får kontinuerlig speltid, säger Christer Gustafson om Viktoria Veber.

Det svenska transferfönstret stängde under natten mot tisdag. Vi spekulerar i vad som hände och recenserar IFK:s transferfönster.

– Jag tycker någonstans att man gör rätt mycket rätt i det här fönstret. Man drar inte på sig några kostnader och gör inga panikvärvningar. Laget IFK har nu ska inte åka ur allsvenskan. Spelarna som lämnar IFK är inga större tapp egentligen, säger Gabriel Ohlsson, i avsnittet som spelades in före nyheten om Alexander Fransson.

– Jag håller med i stora drag, men jag tycker IFK chansar med mittbackspositionen med tanke på att Isak Ssewankambo gått sönder och man lånar ut Kevin Höög Jansson samtidigt, fyller Christer Gustafson i. 

Dessutom pratar vi om herrlagets förlust mot Mjällby där David Moberg Karlsson gjorde comeback. Poddmedlemmarna är imponerade av hans drygt 20 minuter på planen.

– Jag tyckte ganska tydligt att det här kommer bli en injektion under hösten. Farten, dribblingarna, kvickheten. Det hände grejer nä han kom in, säger Gabriel Ohlsson.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan – eller hitta Studio Peking där poddar finns.