"Jag har hävdat rätt länge nu att IFK spelar allsvenskan 2025"

Klarar IFK höstkampen och spelar allsvenskt 2025? Vad vi tror om det går vi igenom i veckans avsnitt av Studio Peking.

Victor Wolf dömde bort Vito Hammershöy-Mistratis mål mot Halmstad.

Victor Wolf dömde bort Vito Hammershöy-Mistratis mål mot Halmstad.

Foto: Carl Sandin

Fotboll2024-10-02 15:05

Poäng fyra matcher på raken, allt via kryss. IFK Norrköping är svårslaget just nu och har sakta men säkert byggt på med poäng för att kunna skapa sig ett helt okej utgångsläge inför slutomgångarna.

Det är fortsatt inte på något sätt klart.

Men förutsättningarna bättre än de såg ut för ett par månader sedan och i podden slår vi fast att IFK lär klara ut det här.

– Jag har hävdat rätt länge nu att IFK spelar allsvenskan 2025, men fortsatt är det jämnt i botten och man är tre poäng från den här 30-poängsgränsen som brukar räcka. Nu vann IFK Göteborg derbyt mot Gais och är på samma poäng med en match mer. Det är tre poäng ner till kval och ytterligare två till direkt nedflyttning så det känns som att det blir en kamp in i det sista. Men IFK spelar allsvenskan 2025, det slår jag fast återigen, säger NT:s reporter Gabriel Ohlsson.

Och får medhåll av Christer Gustafson som säger:

– Det har jag sagt ett tag med tanke på hur man rest sig från den här hemska perioden på försommaren när det såg illa ut. Jag skulle säga att det framför allt är de här fyra raka segrarna som man tog som har grundlagt läget som man har och en sits där man kan reda ut det här. Det ser stabilt ut på planen också som det inte gjorde innan. Men det är en del nyckelmatcher nu, mot Halmstad var det en sådan – framför allt inte förlora – och mot Göteborg på söndag blir det en ny oerhört viktig match. Om man också kan ta en eller tre poäng mot Sirius däremellan har man skapat sig ett väldigt bra läge. 

I podden pratar vi även om det bortdömda målet som borde ha godkänts, liksom damernas spurt på säsongen. Vem tränar laget nästa år? Och hur bra är egentligen Wilma Leidhammar just nu?

Podden går att lyssna på i spelaren nedan eller där poddar finns.

Dessutom får Christer Gustafson svara på tre påståenden. Är han för eller emot VAR?

Avsnittet spelades in innan IFK Norrköping presenterade Stellan Carlsson som ny tränare för klubbens damlag.