Backen bekräftad – då blev det fel

Anton Karlsson har presenterats för AHL-klubben Cleveland Monsters. Problemet? Det var fel Anton Karlsson.

1 augusti 2019 11:17

Efter många år i Linköping har fansfavoriten Anton Karlsson valt att fortsätta karriären i Columbus Blue Jackets farmarlag Cleveland Monsters i AHL. Det blev klart i våras och för Sporten berättade 25-åringen om sitt udda klubbval:

– Det blir ett nytt och spännande kapitel i karriären. Det har varit en pojkdröm att få spela i Nordamerika på liten rink och jag har haft en vision om det här i ganska många år. Nu har vi fått till det och. . .ja, jag känner att kommer att dö nyfiken om jag inte tog den här chansen.

Häromdagen kom också AHL-klubben ut med ett pressmeddelande som bekräftade att övergången var klar. Men i stället för backen Anton Karlsson från LHC skrev de om forwarden Anton Karlsson som efter en tid i Leksand nu är klar för österrikiska Villach.

Hockeysverige.se var först med om att rapportera om missen som fick alla inblandade att skratta.

– Ingen stor sak, sånt händer. Det är inte lätt att heta Anton Karlsson, tydligen ett för vanligt namn så jag väl gifta in mig någonstans med något namn som sticker ut, säger förre LHC-backen till sajten.

Tanken är att han ska spela i farmarligan, men han kommer att vara med på Columbus träningsläger i höst och har därmed en viss chans att till och med slå sig in i NHL. Han har redan varit över i USA under sommaren och återvänder enligt planerna i slutet av augusti.

Namnfelet är för övrigt nu åtgärdat och ”rätt” Anton Karlsson presenteras på AHL-klubbens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten