Beskedet: Stora tävlingen flyttas

Vätternrundan förändrar Vättern bike games radikalt. Spektakulära grenen slopestyle försvinner och arrangemanget flyttar i Motala.

Efter två år på motorsportområdet Dunteberget blir ny skådeplats Bondebacka, intill scoutstugan.

Inriktningen blir mer MTB och motion och mindre tävling.

– Dunteberget är för väderkänsligt. Leran är inte lätt att handskas med. Vi vill sänka trösklar och banan har också varit lite för tuff. Bondebacka ligger också mer centralt, vilket passar bättre, kommenterar Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt.

Det är tredje året för Vättern bike games och precis som i fjol blir det en dag, lördagen den 14 september.

Borta är SM-tävlingarna i slopestyle och trial, vilket varit en spektakulär publikdragare med konsterna utför Duntis branter.

Nu kommer det att bli BMX och trial för uppvisning och inspiration, inte så mycket tävling. För att fortsätta kunna knyta upp den unga generationen.

Men fokus blir i stället MTB-lagåkningen där man både kommer att kunna åka fyra, åtta och tolv timmar på en rundbana. Det blir lättare terräng och det ska också satsas på en minivariant.

– Anmälan öppnar nu på fredag, berättar Ulrika Smith Svenstedt.

Vätternrundans nysatsning Vättern bike games intar alltså mer en motionsprofil, precis som alla övriga arrangemang som hålls under en dryg vecka första halvan av juni.

– Vi vill genom detta få fler att cykla och fler att delta. Vi vill öka i MTB. När vi haft bara åtta timmars lagtävling har vi hört att en del vill åka lite kortare och en del lite längre. Så då vill vi ha tre alternativ, säger Ulrika Smith Svenstedt.

På tisdagen var Vätternrundans arrangörsgäng på plats i Bondebackaskogen och inspekterade den nya platsen för höstens event.

Det blir alltså centrum på gärdet intill scoutstugan där det tidigare varit bland annat musikfestivaler.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa