Test: Posten kommer bara varannan dag

Postnord vill dela ut post varannan dag i ett test på några orter i Sverige. Planen är att det ska genomföras över hela landet nästa år, uppger Sekotidningen.

18 februari 2019 08:00

Från och med nästa år kan det bli så att posten bara kommer varannan dag. Postnord som sköter postutdelningen vill genomföra ett test på några orter i Sverige för att se hur det fungerar. Planen är att det ska genomföras över hela landet nästa år. Det uppger facktidningen Sekotidningen.

Hur det kommer att bli i Norrköping är osäkert. Enligt Christian Westerdahl, produktionsområdes­chef hos Postnord i Norr­köping finns inga beslut i dag. Orten påverkas i varje fall inte i ett första läge.

– Nej, inte i nuläget. Och hur det ser ut framåt vet jag inte, säger han.

Enligt Sekotidningen vill Postnord göra förändringen på grund av den minskande volymen av brev. Så här säger Annemarie Gardshol, som är vd för Postnord Sverige, till tidningen när det gäller framtiden för brevbärarna:

– Vi kommer behöva anpassa vår organisation och arbete på ett annorlunda sätt. Det resulterar i att anställda får lämna, vilket vi inte vill hymla med. Men vi ska hantera det på ett ansvarsfullt och schyst sätt. Anställda ska få möjligheter att skola om sig. Till exempel brevbärare till chaufför, säger hon till tidningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roland Klinga

Ämnen du kan följa