Pinsamt dåligt filmutbud i Linköping

Finspång, Skänninge, Bestorp, Norrköping. Det finns många biografer som visar "Aniara". Men Linköping? Glöm det.

6 februari 2019 16:08

Var visas "Aniara"? Det var frågan jag ställde i min senaste Filmspaning (publicerad 5/2), och krönikan väckte ovanligt många reaktioner. Tack för det!

Svaren är av två typer.

Dels är det flera biografer utanför storstäderna som hört av sig. Nu vet jag att "Aniara" visades i Kulturhuset i Finspång på torsdagkvällen, i Skänninge visas den i nästa vecka och i Bestorp i mars.

Dels har flera filmälskare i Linköping som delar min frustration hört av sig.

Jag tänkte att jag nog var fel ute den här gången, att jag brusat upp i förtid och att den svenska science fiction-filmen som fick så bra kritik i samband med premiären förra veckan skulle dyka upp på repertoaren även i Linköping – men så blev det inte. När Filmstaden släppte biljetterna till kommande veckas föreställningar på onsdagsmorgonen fanns ingen "Aniara" på programmet.

Det kommunala alternativet, Linköpings filmsalonger, som visar ickekommersiell film i Filmstadens minsta salong har inte heller någon "Aniara" på programmet den närmaste tiden.

I Norrköping, däremot, ligger den kulturella nivån som vanligt några snäpp över stiftsstaden. Där kan man se "Aniara" både på Cnema och Filmstaden den kommande veckan. I Linköping är filmutbudet fortfarande pinsamt dåligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Kylberg

Ämnen du kan följa