"Sama" sågade Hästens start

En stark spurt räckte inte när starten var: "Fruktansvärt dålig", säger Jesper Samuelsson efter Vita Hästens 2–3-förlust mot Leksand.

23 januari 2019 22:25

Viktor Kokman ut – Marcus Hellgren Smed in.

Det blev ingen mjukstart för Hästenmålvakten när han åter fick chansen efter en lång period som båsöppnare.

Leksand slutade aldrig egentligen att testa 24-åringen i första perioden.

Hellgren Smed var den direkta anledningen att Hästens underläge bara var 0–1 efter första 20.

– Det är han som håller oss kvar i matchen. Riktigt starkt av honom, det är svåra avslut som han kommer ut stort på, berömmer Jesper Samuelsson.

Även om lagkaptenen och hans lagkamrater jämnade ut spelet så ringde det ytterligare två gånger bakom Hellgren Smed i mittperioden.

0–3.

Där kunde Hästen lagt sig platt – men valde en annan väg inför storpubliken, 3 037, som bidrog till en efterlängtad atmosfär i hallen.

Erik Borgs tidiga reducering i krysset bakom Hästens ex-målvakt Axel Brage i tredje gav energi till Hästenspelarna och hemmasupportrarna.

2–3-reduceringen från Emil Eriksson i fem mot fyra – charmant uppdukning av Jesper Samuelsson – och det var match med tio minuter kvar.

Men Vita Hästen kom inte närmare än så.

Ett småskakat Leksand kunde hålla undan och Jesper Samuelsson fick som så ofta den här motiga säsongen analysera varför hans lag inte räckte till.

– I första perioden är vi alldeles för stillastående och passiva. Vi ger bort alldeles för många puckar när vi är på väg framåt och i egen zon. Jag vet inte vad det beror på, det har jag inte sett det här året. Sen tycker jag vi suddar bort det men släpper in två skitmål, fortsätter "Sama".

Men ni ger inte upp?

– Det finns det ingen anledning till. Vi försöker återuppliva oss varje match känns det som. Vi vet att det finns en chans. Det finns inte att vi ska ge upp en match. Oavsett om det rinner iväg, som mot AIK, gäller det att skaffa sig bra vanor. Vi tar med oss tredje perioden och bygger vidare på den.

Med 13 matcher av grundserien är Vita Hästen fortfarande jumbo.

Det ska till ett smärre under för att undvika kval – även om inte Fredrik Eriksson vill vara fullt så drastisk än.

– Vi jobbar dag för dag. Vinner man ett par matcher i rad kan man vara ikapp. Det finns inget annat än att jobba stenhårt, menar den assisterande tränaren. Tyvärr ger vi dom två kassar i andra som känns onödiga men vi gör ett tappert försök när det står 0–3.

Matchfakta

Vita Hästen–Leksand 2–3

Första perioden: 0–1 (13.09) Daniel Gunnarsson (Martin Karlsson, Linus Persson). Andra Perioden: 0–2 (26.27) Thomas Valkvae-Olsen (Oskar Lang), 0–3 (31.04) Johan Porsberger (Anton Karlsson). Tredje perioden: 1–3 (41.07) Erik Borg (Kevin Elgestål), 2–3 (50.28) Emil Eriksson (Jesper Samuelsson, Marcus Eriksson). Utvisningar, VH: 2x2 (1x2 min, -, 1x2) Leksand: 2x5 (1x2 min, 2x2, 2x2) Skott: 26–25 (4–15, 15–6, 7–4) Publik: 3037.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung

Ämnen du kan följa