Populärt ryttarspel utan publik

Nioåriga Tyra Falkenströmer från Gnesta imponerade stort på sin ponny Torkel under årets Ryttarspel på Vikbolandet.
Nioåriga Tyra Falkenströmer från Gnesta imponerade stort på sin ponny Torkel under årets Ryttarspel på Vikbolandet.

"Vi tyckte det behövde hända något roligt. Det har inte tävlats på länge", säger tävlingsledaren Mia Frost om de populära Ryttarspelen på Vikbolandet.

Vikbolandet 21 juli 2020 15:00

Parkeringen vid Vikbolandets Ryttarförening fylldes snabbt av gnäggande hästar och spända förväntansfulla deltagare från olika delar av Sverige, när upplagan av Vikbolandets Ryttarspel anordnades med cirka 420 starter under de tre dagarna.

undefined
Många ekipage medverkade i Ryttarspelen.

– Det tävlas i hoppning i både ponnyklass och storhäst, där deltagarna var mellan 7-60 år, berättar tävlingsledaren Mia Frost.

Det var flera år sedan som Ryttarspelen anordnades senast. Uppslutningen har varit god trots sent beslut att det skulle genomföras. 

– Corona kom och ställde till planeringen. V i fick anpassa evenemanget. Det blev tyvärr utan publik denna gång. Vi tyckte ändå att det behöver hända något roligt. Det har inte tävlats på länge, säger Mia, som skickar ett stort tack till alla lokala sponsorer och alla fantastiska funktionärer.

– Utan dem hade det inte gått att ordna detta.

undefined
Paus och återhämtning mellan tävlingarna.

Intill står Julia Johansson, som har bakat 300 mackor och 300 bullar till helgens tävling. 

– Jag driver ett startup-företag under sommarlovet "Julias Gofika". Det är kul att kunna hjälpa till med fikat till alla funktionärer och deltagare.

undefined
Julia Johansson - ung entreprenör som fixat fika under Ryttarspelen tillsammans med tävlingsledaren Mia Frost, som kunde se tillbaka på en lyckad helg.

En av helgens vinnare är 9-åriga Tyra Falkenströmer med hästen Torkel från Gnesta.  Hon är en av de yngsta deltagarna men det märktes knappt då hon for fram genom banan.

– Jag tränar nästan varje dag och har ridit sen jag var två år, berättar hon.

undefined
En stolt Tyra Falkenströmer, 9 år, med ponnyn Torkel vann i klass Lätt C.

Helgens evenemang blev en lyckad tillställning.

– Vi hoppas det blir en årligt återkommande tävlingshelg, avslutar Mia Frost.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa