Politikern försöker lugna i sociala medier

Sociala medier sjuder av oro, känslor av otrygghet och frågor om hoten i Valdemarsvik.

Med anledning av hoten svarade Mattias Geving (S) på torsdagen på frågor i sociala medier. ""Alla förtroendevalda är i dag mer eller mindre kommunikatörer på de arenor man befinner sig" säger han.

Med anledning av hoten svarade Mattias Geving (S) på torsdagen på frågor i sociala medier. ""Alla förtroendevalda är i dag mer eller mindre kommunikatörer på de arenor man befinner sig" säger han.

Foto: Karoline Montero Araya

Valdemarsviks kommun2019-09-19 21:00

Mattias Geving (S) har klivit fram för att dämpa oron i kommentarsfälten.

– Som politiker kan man inte längre bara sitta i ett sammanträdesrum och fatta beslut, man måste ut och kommunicera med medborgarna. Inte minst för att skapa en tilltro till samhällsapparaten. Är man inte öppen skapas lätt en  misstroendeklyfta, säger Mattias Geving (S).

Mattias Geving sitter i Valdemarsviks kommunstyrelse och dess arbetsutskott, men är också ordförande i regionfullmäktige.

Men han är också administratör i Facebook-gruppen "Valdemarsvik i utveckling". På torsdagen strömmade ansökningar in om att få gå med i den slutna gruppen för lokalpolitiska frågor. Och Mattias Geving fick lägga kraft på att svara på frågor och dämpa tonläget i kommentarsfälten efter hoten.

– Jag känner ett ansvar för kommunen i den situation som vi befinner oss i, så jag är aktiv utifrån det, men också som administratör vill jag att debatten hålls på en sansad nivå.

– Det är viktigt att lugna och skapa en tilltro till samhällets insatser. Jag är själv förälder till två barn på förskola. Och det är klart man som förälder känner oro. Men samtidigt måste man känna tilltro till att polisen och kommunen gör det som är rätt. Det är där man sitter på informationen och kan göra bedömningar.

Har allmänheten fått tillräcklig information? 

– I en sådan här kris är naturligt att det skriks efter information. Det handlar om folks egna barn. Men man måste ha en förståelse för att polisen av utredningstekniska skäl inte kan släppa all information.

Karta: Valdemarsvik
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!