Över 4 000 campingnätter i juli igen

Juli blev återigen en rekordmånad för Grännäs Camping.

Christina Bohman njuter av den varma augustisolen.

Christina Bohman njuter av den varma augustisolen.

Foto: Rikard W Larsson

Valdemarsviks kommun2019-08-28 10:00

Totalt 1 638 gäster besökte campingen i juli. Antalet gästnätter för samma månad summerades till 4 190. Det är med marginal fler än toppåret 2018 som redovisade 1 602 besökare och sammanlagt 4 155 gästnätter.

– Det känns som om vi nu har satt Grännäs ordentligt på campingkartan. En fin påskhelg följdes av en kall och blåsig försommar och då kände vi faktiskt en viss oro inför sommaren. Men så plötsligt small det till en vecka in i juli, vi hade fullbelagt och tvingades tacka nej till flera gäster på grund av platsbrist, kommenterar Rembrandt Leliveld som sedan några år driver campinganläggningen strax utanför tätorten  tillsammans med Annelie Noort Leliveld.

Campingen på Grännäs rymmer cirka 60 platser plus ett tiotal så kallade ställplatser för husbilar på parkeringen. Paret ansvarar dessutom för Yxningens Camping i Gusum som också redovisar fina besökssiffror under framför allt juli månad.

– En av våra styrkor är att vi lockar många tyskar och holländare, två turistkategorier som tycker om Sverige.  En och annan reagerar även på att vi behärskar båda språken. Vi tror att det betyder mycket att bli hälsad välkommen på sitt eget språk. På senare tid har fler och fler schweizare kommit till oss och det gillar vi, förklarar Rembrandt Leliveld.

Nästa sommar räknar ägarparet med att caféet ska vara klart på Yxningens Camping. För Grännäs del fortsätter arbetet med att bland annat förbättra den allmänna standarden och ytskicket på fritidsanläggningens byggnader.

– Först när vi har ett mer långsiktigt avtal med Valdemarsviks kommun är det läge att börja titta på större investeringar. Vi har förstås våra idéer vad vill göra i framtiden. Samtidigt behövs då ett nytt avtal som gynnar båda parterna, säger han.

Två campinggäster som uppskattar Grännäs fina omgivningar är Lennart Nordlander och Elisabeth Lundgren från Norrköping.

– Ett trevligt ställe med fint läge vi gärna kommer till för att träffa bekanta. Enda nackdelen är avstånden till servicehuset och att det är ganska brant på området. Det är en bit att promenera med en toatank på 15 kilo i handen, berättar Lennart.

Christina Bohman, Söderköping, njöt av semesterdagen på allra bästa sätt: I en skön solstol i solskenet på badplatsen.

– Jag som kommer från inlandet bara älskar skärgården med klipporna och tallarna trots att jag nu bott här nere i många år. Jag älskar Östergötland, det är så vackert. Nu hittade du allt rätt person att fråga, utbrister Christina och skrattar.

Ett tydligt budskap på husbilen.
Ett tydligt budskap på husbilen.
Karta: Grannas Camping & Stugby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!