Nu slipper de vattnet på planen

Ideella krafter löste problemet med den vattenfyllda asfaltsplanen.

Vattnet på asfaltsplanen försvann efter dräneringsarbetet. På bilden gräver Göran Roback.

Vattnet på asfaltsplanen försvann efter dräneringsarbetet. På bilden gräver Göran Roback.

Foto: Privat/Bo Cederqvist Montage: Öst Media

Valdemarsviks kommun2019-10-27 16:00

Waldemarsviks Träbåtsförening och kommunen samarbetar. Det lönar sig för båda parter. Nu verkar problemet med vattenansamlingen på den asfalterade planen intill träbåtshamnen vara löst, tack vare några medlemmars jobb med slunga, spade och korp. Kommunen har inspekterat området och betyget blev med beröm godkänt.

– Så fort det regnar är det en alltid en sjö på parkeringen och gång- och cykelbanan. Det blir svårt att ta sig fram. Det tog en halv lördag för oss men det var det värt, säger Karl-Henric ”Emma” Emanuelsson som delade uppdraget och arbetsuppgifterna med Göran Roback och Lars Hallqvist medan kommunen höll med dräneringsrör.

Enligt "Emma" känns det bra att kunna göra en samhällsinsats när kommunens manskap är upptagna med annat.

– Det är en svår balansgång att ta hand om all skadegörelse och hinna med allt annat ansvar när budgeten naggas i kanten. Det gläder oss att dräneringen verkar fungera, det är i alla fall kruttorrt på platsen.

Stefan Jonsson, arbetsledare på gatukontoret, är nöjd.

– En handfull anställda hos oss ska sköta och serva kommunens gator och parker från Ringarum till Fyrudden. Insatsen som Träbåtsföreningen gjorde är guld värd när vi själva hade fullt upp med att ta hand om alla prydnadskrukor som skulle tas in för säsongen. Slutresultatet blev riktigt bra, förklarar han.

Nästa uppgift blir att ordna en markeringssten vid gräskanten. Dels för att skona slangänden. Dels för att skydda gräset.

– Vi placerar snarast en sten som skydd, säger Niklas Andersson, teknisk chef, hos markägaren Fogelvik Fastigheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!