Lars är ny komminister i Valdemarsvik

Lars Linnarsson välkomnas i Gryts kyrka under första adventsmässan. "Spännande med nya människor och nya sammanhang", säger han.

Lars Linnarsson i sin tidigare anställning som kyrkoherde i Västra Vikbolandets församling. Nu är han ny komminister i Valdemarsviks-Ringarums pastorat.

Lars Linnarsson i sin tidigare anställning som kyrkoherde i Västra Vikbolandets församling. Nu är han ny komminister i Valdemarsviks-Ringarums pastorat.

Foto: Börja Gavér

Valdemarsviks kommun2019-11-28 19:15

Sedan den 4 november har Lars Linnarsson verkat som ny komminister i Valdemarsviks-Ringarums pastorat och under mässan i Gryts kyrka den första advent, 1 december, kommer han att välkomnas till församlingen. 

Han kommer närmast från en tjänst som kyrkoherde i Västra Vikbolandets församling.

– Ja, men visst. Där har jag varit i 32 år och de senaste elva åren som kyrkoherde, säger Lars Linnarsson som också bor på Vikbolandet.

– Ja, jag har börjat arbetspendla, men jag har rötterna i Östersund så jag är knappast ovan att köra bil.

Hur har den första knappa månaden varit i Valdemarsvik?

– Hittills har det varit jättebra, jag har blivit väl mottagen, berättar Lars Linnarsson som tillägger att han än så länge varit ute i olika grupper och lärt känna människorna i pastoratet.

– På söndagen första advent blir ju mitt officiella välkomnande och så ska jag hålla i gudstjänsten, så det blir mitt första framträdande i kyrkan.

Det kommer att vara Valdemarsvik och Gryt som blir hans huvudsakliga ansvarsområde och han ser fram emot att jobba mer mot människor än tidigare.

– Jag har ju varit kyrkoherde de senaste elva åren, vilket innebär chefsjobb av olika sorter och en hel del pappersarbete. Nu vill jag jobba mer med gudstjänster, människor och samtal, säger Lars Linnarsson som tycker det ska bli spännande med nya människor och nya sammanhang.

– Jag har hellre ett ansikte än en datorskärm framför mig om man får vara lite krass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!