Ishockeyklubben vill inte ta över hallen

Tord Andersson, ordförande för WIF Hockey.
Tord Andersson, ordförande för WIF Hockey.

WIF-hockeyns starke man Tord Andersson utesluter inte att kommunen säljer ishallen. Men inte till WIF.

Valdemarsviks kommun 4 oktober 2019 17:46

Tord Andersson, ordförande i klubbens ishockeysektion, berättar att det inte är aktuellt för föreningen att ta över ishallen. Däremot är han inte främmande för tanken att en ny ägare eller entreprenör kan bli ett lyft för verksamheten.

– Jag vill nog påstå att Valdemarsviks kommun inte alla gånger förstår nyttan med ishallen. Anläggningen är ingen grej bara för centralorten och ishockeylaget. Vi har 25 000–30 000 besök av barn och ungdomar som åker skridskor hos oss varje år.

 

Som vi tidigare har kunnat berätta ska kommunstyrelsen på måndag besluta om huruvida Sparbankshallen ska säljas eller inte. Kommunledningen har sedan i våras påbörjat jakten på kostnader. I fallet med ishallen ökar intäkterna per helår (300 000–350 000 kronor), men i andra änden stiger nettokostnaderna till 1,8 miljoner kronor inklusive personal. Vidare bedöms investeringsbehovet landa på 5,5 miljoner kronor fram till utgången av 2022.

– Jag vet i dag egentligen ingenting om förutsättningarna. Det är det vi kommer att titta på. Men vi kan inte fortsätta att ha så här stora skillnader mellan intäkter och kostnader, sade kommunchefen Monika Hallberg i en kommentar.

 

Ett uttalande som Tord Andersson inte håller med om.

– Vi måste förstås satsa ännu mer för att komma vidare. Katrineholms kommun har byggt en ishall med föreningsdriven cafeteria trots att orten saknar ishockeyförening. I Rättvik (Furudal) satsas det stort på ishockeyskola för killar och tjejer i juni–augusti under IFK Ores regi där kommunen äger hallen.

Tord Andersson ser fram mot den utredning som ska tillsättas inom kort med sikte på att Sparbankshallen kan säljas. Sammanställningen beräknas presenteras till politikerna under kommunstyrelsens möte den 2 december. Analysen ska bland annat rymma en sondering av marknadsläget, ett rimligt försäljningspris och tänkbara förväntningar på kommunen. Stor vikt kommer dessutom att läggas på att säkra framtiden för grundskolans behov och allmänhetens åkning.

– Sparbankshallen är till nytta och glädje för hela kommun där våra ledare ställer upp och jobbar på ideell basis. Snart drar aktiviteten "Alla skolor på is" igång igen. Föreningen har 65 par skridskor för utlåning. Det betyder att inga elever behöver stå vid sidan om för att utrustning saknas. Banken ser till att eleverna hämtas och lämnas med buss vid respektive skola.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa