Inbrott i "Bonde söker fru"-bilen

Tjuvar slog till när "Bonde söker fru"-teamet var i Valdemarsvik. Bilrutan krossades och utrustning för tusentals kronor stals.

När "Bonde söker fru"-teamet var i Valdemarsvik för att spela in ett julspecial-program stals utrustning för tusentals kronor.

När "Bonde söker fru"-teamet var i Valdemarsvik för att spela in ett julspecial-program stals utrustning för tusentals kronor.

Foto: Anders Wiklund/TT

Valdemarsviks kommun2019-10-10 22:06

På Instagram berättar Linda Lindorff, programledare för "Bonde söker fru", om det inbrott produktionsteamet upptäckte på torsdagmorgonen i trakten av Valdemarsvik.

"Bonde söker fru"-teamet arbetade där med att spela in uppföljningsprogram med bland andra showbonden Susanna Karlsson som ska sändas någon gång kring jul.

Bilden på Instagram visar programledaren som tittar in i bilens krossade sidoruta. "Inbrott i bondebilen! Jag blir så jäkla arg!" skriver hon i inlägget. Under natten hade någon stulit dyrbar utrustning som fanns i bilen. Några kameror kom tjuvarna inte över, men däremot lampor och hjälpmedel som avlastar fotografens rygg.

Stölden ställer till problem för teamet och påverkar de kommande dagarnas inspelning.

– Vi får ju ändra om i schemat. Vi får skjuta upp morgondagen och satsa på att göra resten på måndag. Vi måste ju tillbaka till Stockholm och fixa prylar, säger Linda Lindorff till Aftonbladet.

På Instagram förklarar Linda Lindorff att hon både är chockad och ledsen. "Det är klart att man inte ska vara naiv och lämna saker hur som helst i bilen, men vi trodde nog ändå inte att det skulle hända här" skriver hon i inlägget. Hon vädjar också till tjuvarna att lämna tillbaka utrustningen. Kommentarsfälten fylls naturligtvis av många arga emojis.

I Aftonbladet uppskattar Linda Lindorff att utrustningen som stals var värd runt 60 000–70 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!