"Vi vill visa upp vår vackra kommun"

Östgöta Sportvagnsklubb satte kurs mot skärgården i det årliga Majrallyt.

20 maj 2019 19:00

– Vi vill visa upp vår vackra kommun, därför arrangerade vi rallyt här i år, förklarar Barbro Pettersson, sportbilsentusiast.

Ett 80-tal medlemmar fördelade över drygt 40 bilar deltog i söndags. Träffen inleddes med ett besök hos Platinum Cars i Norrköping. Därefter började Majrallyt som bland annat rymmer åtta kluriga bildfrågor som deltagarna ska svara på utmed vägen. Dessutom tillkom 14 frågor om Valdemarsvik och Gryt. Från Norrköping gick färden ut mot Arkö för att sedan svänga av mot Stegeborg och färjan över Slätbaken. Via mindre vägar nåddes målet i Fyrudden med middag och prisutdelning. I år var det Anders Ekdahl, Linköping, som fick en inteckning i vandringspriset.

– Fyrudden bjöd på jättefina vyer och glada leenden från medlemmarna. Vi har som mål att besöka så många smultronställen vi bara kan i länet. Oavsett vart man åker i Östergötland finns det sevärda platser, säger John-Åke Svensson, ordförande i Östgöta Sportvagnsklubb.

Östgöta Sportvagnsklubb bildades 1974 och har sitt säte i Linköping. Föreningen har ungefär 450 medlemmar. Mottot är att varje medlem ska ha ett motorintresse. Medlemmarna finns över hela Östergötland, men även från andra län. Klubben ordnar regelbundet olika aktiviteter som till exempel Majrallyt, bankörning, utställningar, bilsportsevent och studiebesök.

– Bilhobbyn växer och nya medlemmar strömmar till. Den sociala gemenskapen är stor hos oss. Vi pratar om en hobby för hela familjen, säger John-Åke Svensson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa