Lärare ska lockas med bra arbetsmiljö

Kommunalrådet Jenny Elander Ek (C) lyfter fram marknadsföringen i jakten på behöriga lärare.

25 mars 2019 10:41

Läs mer: Fackets krav: "Lärarlönerna måste höjas".

Som vi tidigare har berättat har Lärarförbundet framfört önskemål om ett lönepåslag på fem procent. Lokalordförande Ewa Krigsman oroas för kombinationen av stora pensionsavgångar de närmaste åren och att det är för få unga som utbildar sig till yrket. Pressen att knyta till sig behöriga lärare blev inte mindre av att Valdemarsvik hamnade lågt i Skolverkets statistik över behörighetsgraden i länet.

Jenny Elander Ek:

– Lokalt behöver vi bli duktigare på att marknadsföra Valdemarsvik som en attraktiv kommun att arbeta i med lugna skolor, trevliga elever och förhållandevis små grupper. Vi behöver även kunna erbjuda goda möjligheter till kompetensutveckling och bra lärartjänster. Men självklart är även lönesättningen en betydelsefull faktor för att locka till oss nya lärare och framförallt behålla de lärare som redan arbetar hos oss.

Hon fortsätter:

– Gällande årets lönerevision så är medarbetarna på kommunens personalavdelning ännu inte klara med överläggningarna med lärarförbunden. Jag kan därför inte i nuläget kommentera med hur mycket lärarlönerna kan komma att höjas i Valdemarsvik.

Läs mer: Högre löner ska locka rätt lärare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson

Ämnen du kan följa