Folkets hus i Valdemarsvik var dukat till fest i onsdags kväll där temat var förnyelse och förändring. Moderator Ellinor Persson ledde programmet medan Mark Levengood föreläste om sin uppväxt, mod, förändring och inställningar. Den fullbokade galan lockade närmare 200 besökare.

Malin Österström, näringslivsutvecklare:

– Kvällen som helhet och alla budskap blev bra! Det framkom tydligt att det kan vara svårt med förändring, men gav även inspiration till att inte stå emot ny kunskap och utveckling.

Artikelbild

| Mark Levengood, journalist, författare och programledare, föreläste i Folkets hus.

Sofia Asklöf som driver en sömnadsfabrik i Valdemarsvik, Bia AB, som bland annat tillverkar en inom branschen välkänd hundbädd, strålade:

– Det känns jättebra och motiveringen var superfin! Medarbetarna är toppen, vi har kul tillsammans och gör allt för att hänga med utvecklingen på marknaden. Samarbete och kommunikation är mycket viktigt. Vi är alla beroende av varandra på företaget.

Motiveringen lyder:

"Sofia har trots sin ringa ålder lyckats axla rollen som den naturliga ledaren i sitt företag. Genom att agera med tyngd, auktoritet och rak kommunikation har Sofia gjort sig känd inom sin bransch. Sofia har skapat mycket goda ekonomiska resultat för företaget genom ett ledarskap som bygger på delaktighet, närvaro, handlingskraft och karisma".

Artikelbild

| Johan Lefvert och Fredrik Lefvert , Vikens Plåt och Tegel, tar emot kulturpriset.

En annan glad vinnare var kulturchefen Gun Töllefsen som prisades som årets tjänsteman.

Motiveringen: "Under flera år har Gun Töllefsen använt sitt brinnande intresse och personliga engagemang för att utveckla kulturlivet i kommunen för både ung som gammal".

Artikelbild

| Kulturchefen Gun Töllefsen prisades som årets tjänsteman.

– Jag är glad för att vårt arbete uppmärksammas. Det sporrar lite extra. Kulturen är på frammarsch inom flera områden och det gläder mig,

Inspirationskvällen arrangerades av Valdemarsviks kommun, Valdemarsviks Sparbank och Företagarna.