Barrys bilder visar stort och smått

Fotografen Barry Bowen gillar samhället han lever i. Det märks på hans bildserier.

10 februari 2019 14:00

Ett 50-tal bilder från alla årstider – majoriteten från närområdet – pryder väggarna i utställningslokalen Spektrummet inne på Valdemarsvik Bibliotek februari månad ut. Uppvuxen i Miami och med livserfarenhet från Chicago och Seattle är det ingen tvekan om att Valdemarsvik också har en plats i hans hjärta. Framför allt gillar han att knäppa sina bilder under vår och sommar då Sverige enligt många kanske är som vackrast.

– Jag är glad i Sverige, USA är ganska galet för tillfället, säger han och skrattar när vi nyligen fick chansen att studera utställningen.

Fotografering är ett stort intresse för Barry Bowen. I USA hade han en karriär som affärs- och teknikjournalist inom datasystemssektorn. Bildutställningen rymmer bilder från hamnområdet, skärgården, Gusum men även fotografier på solstolar, fågelholkar och insektshotell.

– Det här insektshotellet är lite speciellt, berättar Barry Bowen och visar ett femstjärnigt "lyxbygge" för traktens bin, fjärilar och skalbaggar.

Han fortsätter:

– För några år sedan promenerade jag på cykelspåret mellan Gusum och Valdemarsvik. Och här är jag i skogen bakom Korpens Banvallsstuga. Naturen är verkligen vacker. Den här bilden skulle kunna vara tagen på ett helt annan plats, säger han med stolthet i rösten.

Barry Bowen är lokalt omskriven för att ha designat och konstruerat en handfull utegymsinstallationer runt om i Valdemarsviks kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson

Ämnen du kan följa