Bandet drabbas hårt av coronaviruset

Titanix är ett av landets populäraste dansband. Men på bara några dygn försvann alla bokningar. ”Nu får vi försöka hitta andra jobb”.

23 mars 2020 10:30

Det Valdemarsviksbaserade bandet med fem medlemmar startade redan 1979 och blev dansband på heltid tio år senare. Inget har tidigare hotat spelningarna.

Inte förrän nu. När oron för coronaviruset slår till mot så många branscher tillhör nöjesbranschen  de känsligaste, eftersom många människor möts, dessutom i danser tätt inpå varandra.

– Vi hade fullbokat hela året, men alla spelningar inom den närmaste tiden ställs in, allt vände till noll på bara något dygn, säger Maria Rolf, sångerska i Titanix.

14 jobb bara försvann och kapellmästaren Stefan Rolf tror inte att folk i allmänhet inser hur allvarligt läget är.

– Många tror att det kommer att bli som vanligt med danser igen efter krisen, men vi vet inte alls hur länge det här kan hålla på, det är ju en situation som vi aldrig varit med om tidigare, säger Stefan Rolf.

– Det kommer att bli både flera band och arrangörer som försvinner. Vi kan klara oss en kortare tid, men utan inkomster från spelningar måste vi försöka hitta andra jobb, vad som helst.

Bandet har förutom turnerandet också spelat på Birka och Cinderella men även där är ju de närmaste spelningarna inställda.

– Vi ska få nytt besked den 16 april hur det blir, säger Stefan Rolf.

De fyra Allsångsmåndagarna i Valdemarsvik ska starta 13 juli, vilket inte heller är helt säkert. Om beslutet kvarstår om att det ska vara max 500 personer är det omöjligt för detta evenemang som brukar locka flera tusen besökare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anne-Marie Karlsson

Ämnen du kan följa