Valdemarsvik i fokus för 24nt:s Inzoomat

Kommande vecka zoomar NT:s tv-kanal, 24nt, in Valdemarsvik. Ett team bestående av reportern Hanna Petersson samt fotografen Elin Rogalin kommer att spegla kommunen utifrån olika infallsvinklar. Det första programmet visas i morgon.

Valdemarsvik2014-09-27 02:00

– Vi har tjuvstartat lite och på söndag kommer vi inledningsvis att visa ett inslag om Valdemarsvik ur ett historiskt perspektiv. Vi startar vid Vammarsmålaån, landskapsgränsen mellan Småland och Östergötland, som delar tätorten, säger Hanna Petersson, som hoppas att kommuninvånarna hör av sig med tips.

Varför gör ni det här nedslaget?

– Det är en följd av att Inzoomat, som är själva programrubriken, blev så uppskattat i Norrköping för ett par år sedan. Nu vill vi gå vidare med den här mikrojournalistiken.

Hon förklarar begreppet mikrojournalistik i termer av nära människor, i vardagen och på kvartersnivå.

Varje dag nästa vecka, blir det inslag från Valdemarsvik och Hanna Pettersson understyrker att teamet är öppet nyfikna på skärgårdskommunen, varför hon gärna tar emot tips som kan gälla förenings- och näringsliv samt politik.

– Ambitionen är att spegla hela kommunen och inte bara tätorten.

Hur har ni blivit mottagna tidigare?

– Folk är engagerade, glada och positiva och tycker att det är jättekul att ventilera vardagssaker.

– Vi kommer så nära folk. För de allra flesta är det ju inte så vanligt att kunna visa upp sina aktiviteter och intressen på det här sättet, säger Elin Rogalin efter att hon har förevigat hembygdsföreningens ordförande Krister Ryding, på Smålandsbron, där sex personer blev ihjälslagna under en marknad på 1800-talet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om