Jakten efter ägare till brygghunden fortsätter

Någon ägare till hunden som hittades, utmärglad och frusen, under en brygga är ännu inte funnen. "Jag satt uppe till halv två i natt och sökte i 15 europeiska register", säger Ingela Karlsson som tagit hand om hunden.

Gulli på promenad

Foto: Privat

Valdemarsvik2024-07-10 11:39

Nyheten i korthet

  • En utmärglad och frusen hund, nu kallad Gulli, hittades under en brygga i Fyruddens hamn och tas nu om hand av Ingela Karlsson.
  • Trots sökning i 15 europeiska register och polisens efterforskningar, har ingen ägare till Gulli hittats. Hennes chip kommer från USA, men kan ha exporterats till vilket land som helst.
  • Gulli börjar återhämta sig och får stort stöd från allmänheten. Många erbjuder sig att hjälpa till praktiskt och ekonomiskt, och några har uttryckt intresse för att ta hand om henne.

Hunden, som hittades under en brygga i Fyruddens hamn, börjar nu så sakta återhämta sig. Hon äter små portioner och sover mycket. Promenaderna blir längre och längre även om Ingela och dottern Viola Karlsson, som tar hand om hunden, bara låter henne gå korta bitar än så länge.

– I morse försökte hon för första gången vifta på svansen och springa lite när vi var ute och gick. Hon tyckte det var roligt och började dra och ville inte vända när vi skulle hem, men vi vill inte överanstränga henne så det blir bara korta turer nu i början, säger Ingela Karlsson som driver djurfoderbutiken Karlssons gård utanför Valdemarsvik

undefined
Ingela Karlsson och Gulli tar längre och längre promenader.

Ett gott tecken på hennes återhämtning är att hon är matfrisk och att hon får mer och mer energi. Ingela Karlsson berättar att hunden, som bedöms vara mellan åtta och tio år, sover som en stock hela nätterna i sin nya hundsäng. Nu har hon också fått ett namn.

– Vi kallar henne Gulli. Vi tog det efter Gunnar och Lisa som hittade henne. Vi satte ihop början på deras namn till Gulli.

undefined
Gulli sover mycket men blir piggare och starkare för varje dag.

Chippet, som sitter under huden, har inte gått att koppla till någon ägare. Varken polisens sökning eller Ingela Karlssons egna efterforskningar har lett till att någon ägare har hittats. 

– Jag satt uppe till halv två i natt och sökte i 15 europeiska register, men hon finns inte nånstans.

Enligt Ingela Karlsson kan man se på chippets siffror att det är tillverkat i USA, men hon säger också att chip kan exporteras. Det öppnar för att Gulli kan komma från vilket land som helst där man märker hundar genom att chippa dem.

undefined
Viola Karlsson är van med hundar och tar hand om Gulli tillsammans med mamma Ingela Karlsson.

Ingela Karlsson berättar att hon får mycket råd och stöd på sociala medier. Folk ringer och skriver att de kan bidra både praktiskt och ekonomiskt.

– Det är helt fantastiskt att folk vill hjälpa till. Det bara väller in förslag. Folk kan hjälpa till med bidrag om hon skulle behöva veterinärvård och så, för hon har ju ingen försäkring. Det är flera som har hört av sig och kan tänka sig ta hand om henne.

undefined
Gullis liv har förändrats radikalt det senaste dygnen. Från ensam och hungrig till att få omvårdnad och promenader i koppel.

Men den närmaste tiden kommer Gulli få stanna kvar hos Ingela och Viola Karlsson utanför Valdemarsvik och fortsätta bli piggare och starkare.

– Jag får inte lämna ut hunden till vem som helst för polisen heller eftersom det är hittegods.

Under närmaste tiden kommer jakten på Gullis ägare fortsätta. Om hon får behålla sitt nya namn eller om hon någonsin får lystra till sitt gamla återstår att se.

Karta: Fyruddens Gästhamn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!