MC-förare till sjukhus efter olycka på Grytsvägen

En trafikolycka, med en motorcykel inblandad, inträffade utanför Valdemarsvik på tisdagen. MC-föraren fördes till sjukhus.

Polisen lade ett täcke över den inblandade motorcykeln i väntan på bärgning.

Polisen lade ett täcke över den inblandade motorcykeln i väntan på bärgning.

Foto: Niclas Sandberg

Valdemarsvik2024-07-09 12:53

MC-olyckan inträffade på väg 212 mellan Valdemarsvik och Gryt, i höjd med Sandvik. Larmet om olyckan kom klockan 12.42 på tisdagen.

När räddningstjänsten kom till olycksplatsen kunde de berätta att det handlade om en singelolycka där MC-föraren, en man i 30-årsåldern, hade kört in i vägräcket.

Medan räddningsarbetet pågick blev det stora störningar i trafiken på sträckan då vägen delvis var blockerad. Det här är en vältrafikerad väg under sommartid, inte minst många turister använder vägen för att ta sig ut till Gryt, Fyrudden och övriga delar av Gryts skärgård.

Både ambulans och räddningstjänst arbetade på platsen, med att ta hand om den drabbade föraren men också sanera bränsleläckage.

Vid klockan 13.50 var räddningstjänsten klara med arbetet på platsen, men polisen blev kvar i väntan på bärgare till den skadade motorcykeln.

– Det är för att säkerställa att bärgningen sker på ett säkert sätt, sa polisens presstalesperson Olle Älveroth.

Den drabbade föraren fördes till sjukhus. Enligt polisinspektör Andreas Englund, som befann sig på olycksplatsen, hade föraren varit vaken och talbar.

Enligt Region Östergötland var mannen allvarligt skadad, men hans tillstånd var stabilt när han inkom till sjukhuset. Han fick dock kvarstanna för observation.

Polisen lade ett täcke över den inblandade motorcykeln intill vägräcket, för att det inte skulle vara så enkelt att lokalisera eventuell förare kopplad till den.

– Det finns ingen misstanke om brott mot föraren, som det ser ut i nuläget, sa Olle Älveroth.

Karta: Vångsten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!