Han köper tomten av kommunen – planerar för nysatsning

En dåligt utnyttjad tomt blev dubbel vinst för kommunen. Valdemarsviks kommun har sålt fastigheten i Ringarum för miljonbelopp och nu planerar köparen att satsa stort.

Mattias Utterhäll köper fastigheten i Ringarum av Valdemarsviks kommun.

Mattias Utterhäll köper fastigheten i Ringarum av Valdemarsviks kommun.

Foto: Hedvig Nittve, Privat

Valdemarsvik2024-06-24 05:00

– Det finns inget negativt med den här försäljningen, det säger Per Hollertz (M), kommunstyrelsens ordförande när NT når honom på telefon.

Det är en fastighet på Lybecksvägen i Ringarum, känd som Vägverket, som kommunen nu säljer för 3,8 miljoner kronor. Per Hollertz beskriver det som en dubbel vinst för kommunen.

– Dels får vi in pengar genom försäljningen, och dels blir vi av med den förlust på 300 000 som fastigheten kostat kommunen årligen.

– Vi behöver den inte. Det är bättre att någon entreprenör gör något bra med den.

Entreprenören i fråga är Mattias Utterhäll, från Söderköping, som driver lantbruk och vägentreprenad. Med det nya fastighetsköpet expanderar han verksamheten.

– Vi kommer utöka vår verksamhet med både mer plats och en anställd till, säger Mattias Utterhäll.

Han öppnar bland annat en ny verksamhet på tomten.

– Vi kommer öppna en verkstad för maskiner och fordon. Då riktar vi oss främst till entreprenad- och jordbruksmaskiner, säger Mattias Utterhäll.

Grålleklubben, som i dag har sin verksamhet på tomten, kommer att finnas kvar även efter ägarbytet. Försäljningen är en del av en större strategi i Valdemarsviks kommun.

– Vi har problematik med att våra fastigheter går med förlust och vi tittar över fastighetsinnehavet och säljer av det vi inte behöver, framförallt de fastigheter som inte lönar sig, säger Per Hollertz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!