Han firar valet av ny president i USA

"Det är en förändring som det amerikanska folket nu valt. Jag är nöjd med resultatet", säger Sanford Shull.

President. Shanford Shull röstade  på Trump och tror att han kan lyckas.

President. Shanford Shull röstade på Trump och tror att han kan lyckas.

Foto: Michael Bercu

Valdemarsvik2016-11-09 18:00

Som NT skrev tidigare i veckan hade han röstat på Donald Trump, men trodde att Hillary Clinton skulle stå som segrare i slutändan. Den nyvalde presidenten står enligt Sanford Shull inför många utmaningar.

– Han måste få bukt på budgeten. Sen är landet splittrat och separatistiskt mellan olika folkgrupper och raser. Det är problem som måste åtgärdas och han måste försöka få alla att enas, berättar han.

Reaktionerna världen över talar sitt tydliga språk. Många är oroade och uttryck som en dyster dag för USA har yttrats. Börskurserna världen över har sjunkit. Men Sanford Shull ser det på ett lite annorlunda sätt.

– Detta är unikt. En sensation. Många är trötta på det politiska etablissemanget. Denna gång har folket visat sitt missnöje, förklarar han.

Han tycker att Trumps tal efter att h blivit vald till ny president var bra.

– Det var presidentlikt. Som en överbefälhavare ska tala.

Donald Trump har sen tidigare inga större politiska meriter, men det tror ändå inte amerikanen boendes i Gryt ska vara något hinder.

– Han är affärsman. Han har omgett sig med duktiga medarbetare. Gör han det som president kan lyckas att åstadkomma något liknande som Reagan gjorde. Han var också en oväntad president, berättar han.

Du röstade på Trump. Hur ska du fira detta?

– Jag ska äta middag med en god vän i Norrköping. Sen ska jag ta någon öl också, säger Sanford Shull.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om