Polisen letar efter ägarna till stulna båtar

Under tisdagsförmiddagen hittade polisen flera båtar som de misstänker har blivit stulna. Nu letar de efter ägarna. "Vi vill komma i kontakt med de som tror sig vara ägare till en försvunnen eller stulen båt", säger Martina Gradian, presstalesperson på polisen.

Båtar stulna i Valdemarsviks kommun, nära gränsen mot Västervik.

Båtar stulna i Valdemarsviks kommun, nära gränsen mot Västervik.

Foto: Läsarbild

Valdemarsvik2024-10-08 21:05

Sammanlagt handlar det om fyra båtar, men Martina Gradian uppger att polisen tror att de lyckats hitta ägaren till en av båtarna. 

Båtarna låg vid en strand i Kaggebo nära kommungränsen till Västerviks kommun, och polisen är extra intresserade att komma i kontakt med båtägare i närheten som upptäckt att deras båt saknas. 

– Det finns även tecken som gör att vi antar att båtmotorerna är stulna, men jag kan inte säga från hur många av båtarna, säger Martina Gradian.

undefined
De stulna båtarna låg vid en strand i Kaggebo.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för stölderna och efterfrågar därför tips från allmänheten. 

– Om man har sett något i det här området som verkar avvikande eller potentiellt brottsligt så får man jättegärna kontakta oss på 114 14. Det kan exempelvis vara personer eller bilar som inte ser ut att höra hemma på platsen, säger Martina Gradian.

Detta är den andra större båtstölden som uppdagats i östra Östergötland på kort tid. I förra veckan såg personer tre båtar som flöt omkring strax norr om Arkösund. Kustbevakningen hämtade in båtarna och överlämnade dem till polisen.

Samtliga misstänktes vara stulna och alla båtarna saknade motorer. 

Båtstölder

Båtstölder ökar när aktiviteten på bryggorna är lägre – alltså i början och slutet av säsongen. 

Stölder går att förebygga med grannsamverkan där man hjälps åt att hålla uppsikt på bryggor och vägar. 

Att kontrollera sin båt och att eventuella GPS-sändare fungerar är också lämpliga brottsförebyggande åtgärder. 

Ser du något misstänkt så notera gärna bilnummer och andra detaljer du lägger märke till. Det kan bli en pusselbit i ett större mönster.

Källa: Polisen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!