Företaget sålt - kvar i Valdemarsvik

Industriföretaget CMW i Valdemarsvik har förvärvats av Teqnion, men vd:n Christer Hultgren blir kvar och i övrigt ska personalen inte beröras. "Vi är måna om att det här ska fortsätta i Valdemarsvik", säger Hultgren.

Vd:n för CMW Christer Hultgren menar att det viktiga varit att rätt bolag köpt företaget.

Vd:n för CMW Christer Hultgren menar att det viktiga varit att rätt bolag köpt företaget.

Foto: Patrik Selsfors

Valdemarsvik2021-03-23 19:30

Industriföretaget CMW AB i Valdemarsvik har förvärvats av koncernen Teqnion AB efter att de på måndagen köpt aktierna i bolaget. CMW är ett företag som sysslar med spånskärande metallbearbetning och som har sina lokaler på Bäckadalsgatan i Valdemarsvik.

VD för CMW är Christer Hultgren som tillsammans med Rickard Karlström har ägt företaget sedan 2005, han förklarar att ägarskiftet inte kommer att innebära några större förändringar.

– Det känns bra. Jag kvarstår som vd, Teqnion köper aktierna av oss och det innebär inget drastiskt utan är en ren ägarfråga. Det kommer inte att beröra personalen, berättar Christer Hultgren som tillägger att man är drygt 40 anställda.

– Vi hade en information på måndagen, de är fortfarande anställda i samma bolag och så. Det är personalen som är viktig hos oss, man kan ha fina maskiner men till syvende och sist är det personalen som gör jobbet och de är duktiga.

Vad är orsaken till försäljningen?

– Grunden är egentligen att Rickard Karlström gick i pension till årsskiftet men har varit kvar som ägare. Vi har kört det här tillsammans hela vägen och visste ju att det skulle komma så vi bestämde redan för fyra år sedan att vi skulle gå ut och se om vi kunde sälja bolaget, säger Christer Hultgren.

– Sedan har det varit en process med olika bolag men vi har varit noga med att det skulle bli rätt eftersom vi är måna om att det här ska fortsätta i Valdemarsvik för bygdens bästa. Det ska drivas med samma anda som det gör idag.

Christer Hultgren tycker också att Tegnions strategi är bra.

– Många köper ofta bolag som är på väg att gå omkull billigt och försöker strukturera om. Tegnion gör ju tvärtom, de köper välmående bolag och försöker vidareutveckla dom ännu mer.

Teqnion har gått ut med ett pressmeddelande där de berättar om köpet.

– CMW har skapat en tillverkningsenhet som pricksäkert levererar kvalificerade komponenter med snäva toleranser till stolta, svenska industriföretag. CMW-gänget är väldigt bra på det de gör och vi ser mycket fram emot att tillsammans med dem fortsätta på framgångsresan, kommenterar Tegnion-chefen Johan Steene i pressmeddelandet.

Enligt Teqnions pressmeddelande uppgår köpeskillingen till maximalt cirka 34 miljoner kronor (22 miljoner plus prestationsbaserade tilläggsköpeskillingar på max 12 miljoner). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!