Folkfest i Valdemarsvik när karnevalståget gick genom stan

Gatorna i centrala Valdemarsvik fylldes med publik när det populära karnevalståget gick genom centrum. Vi liverapporterade från festligheterna!

Karnevalståget fyllde Valdemarsviks gator med dans och musik.

Karnevalståget fyllde Valdemarsviks gator med dans och musik.

Foto: Hedda Jarhall

Valdemarsvik2024-07-06 14:00

Under lördagseftermiddagen gick det årliga karnevalståget genom Valdemarsviks centrum. Karnevalståget är en del av den två dagar långa Karnebåtfestivalen som äger rum i Valdemarsvik varje sommar.

Utöver karnevalen finns det även andra aktiviteter så som en marknad, hoppborg, musikquiz och en karnebåtkamp. Men det är nog säkert att säga att karnevalståget är festivalens höjdpunkt.

– Jag ser fram emot karnevalståget. Jag har hört att det ska vara väldigt många med i år, sa Heléne Palacio som hade satt upp en loppis under festivalen.

Strax innan klockan 16 fylldes Valdemarsviks gator av en förväntansfull publik för att se vad årets karnevalståg hade att erbjuda.

undefined
"Det är första gången jag ska gå. Det känns lite nervöst men mest härligt", sa Liv Stockenberg Brattström när vi pratade med henne strax innan karnevalståget.

Mamma Eva Stockenberg och dottern Liv Stockenberg Brattström var taggade och spända minuterna innan de skulle gå tåget. För Liv var det första gången hon skulle gå karnevalen.

– Det känns lite nervöst men mest härligt, sa Liv då.

undefined
Det var många glada dansare som tog sig genom Valdemarsviks centrum med inövade dansnummer.

Den en timme långa karnevalen bjöd på dans och musik från flera olika dansgrupper. Och de möttes av en engagerad publik som hejade på alla dansare.

undefined
"Det var jättekul. Bra publik och det var en underbar stämning", sa Isabelle Valenzuela minutrarna efter att hon hade dansat sig genom karnevalen.

Efter karenvalen var det många trötta men nöjda dansare och musiker. En av dem var Isabelle Valenzuela som gick karnevalen för andra gången.

– Det var jättekul. Bra publik och det var en underbar stämning. Vi gjorde en ny dans i år och det var minst like roligt som förra året, sa hon.

Karta: Idrottsvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!