Här är nya platsen för 42 meter höga masten

Tidigare i år satte hasselsnok stopp för bygget av en ny telemast vid Valdemarsviks vattentorn.
Nu har man hittat en ny plats.
– Kommunen har godkänt platsen, säger Mariana Prieto Abarca, kommunikatör på Tele2.

I närheten av Vammarrondellen i Valdemarsvik planerar Telenor och Telia att bygga en ny telemast.

I närheten av Vammarrondellen i Valdemarsvik planerar Telenor och Telia att bygga en ny telemast.

Foto: Victoria Lind

Valdemarsvik2024-10-14 08:07

Det är Tele2 och Telenor som gemensamt vill bygga en ny telemast för att förbättra mobiltäckningen i Valdemarsviksområdet. Efter att de första planerna om att upprätta ett teletorn intill vattentornet fick skrotas på grund av hasselsnoken, började man leta efter nya potentiella platser.

Ett platsförslag som var uppe för diskussion före sommaren var affärs- och industriområdet Vammar Köpcenter. Men enligt de senaste beskeden har man tänkt om ännu en gång.

undefined
Den 42 meter höga telemasten ska förbättra mobiltäckningen i Valdemarsvik. Bilden visar en annan mast.

– Vi har hittat en ny huvudsaklig plats nära Vammarrondellen, där vi planerar att placera ett nytt torn, berättar Mariana Prieto Abarca, kommunikatör på Tele2.

Om allt går enligt plan och inga nya problem dyker upp kan det 42 meter höga tornet alltså byggas i närheten av rondellen där Hagadalsgatan, Storgatan och Gamla riksvägen möts.

– Kommunen har godkänt platsen men vi inväntar fortfarande ett slutgiltigt besked från Trafikverket innan vi kan gå vidare. Sedan undersöker vi också två alternativa platser i närheten, men den vid rondellen är vårt fokus i första hand.

undefined
Kommunen har redan godkänt den nya platsen. "Vi inväntar fortfarande ett slutgiltigt besked från Trafikverket", säger Mariana Prieto Abarca, presskontakt

Exakt när en färdig mast kan vara på plats är däremot svårt att svara på. Det är fortfarande en bit kvar av processen innan själva bygget kan dra igång.

– Om Trafikverket godkänner kommer vi att gå vidare med bygglov och så fort allt sådant är godkänt så sätter vi igång, säger Mariana Prieto Abarca.

Karta: Vammarrondellen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!